Cat Person – 2023 – Pathé Thuis

Ongemakkelijke date en verwachtingen

In Cat Person volgen we Margot (Emilia Jones) die in de plaatselijke bioscoop werkt en daar in contact komt Robert (Nicolas Braun). Na wat geflirt vraagt Robert haar nummer waarna er flink op los geappt wordt. In zijn berichten is gevat en geestig maar in het echt heel ongemakkelijk en vreemd. Door de rijke fantasie van Margot is hij de ene keer aandoenlijk en de andere keer bedreigend.

Regisseur Susanna Fogel baseert zich op een kort verhaal van Kristen Roupenian, dat onlangs viraal ging en veel deed voor de #MeToo-beweging. In dit korte verhaal ligt de focus vooral op de perceptie van de vrouw. Want het korte verhaal gaat vooral over een slechte date, slechte seks en verwachtingen die gemaakt worden.

Lees verder “Cat Person – 2023 – Pathé Thuis”

Godzilla Minus One – 2023 – Netflix – (De Nachtvlinders recensie)

Dit jaar bestaat het zeemonster Godzilla of Gojira, zoals de Japanners hem noemen 70 jaar, en dat vormt de aanleiding voor de volledig nieuwe film Godzilla Minus One. De Japanners waren vast blij dat ze het heft weer in eigen handen mochten nemen, na al die megalomane Hollywood-producties die er in de tussentijd zijn gemaakt.

verder lezen

Michel Versus René – Ghostbusters: Frozen Empire – 2024 – Bioscoop

Met een kleine vertraging zagen wij dan toch nog het vervolg op Ghostbusters: Afterlife (2021) in de bioscoop. Afterlife was een vernieuwde kennismaking met zowel oude als nieuwe Ghostbusters en was tegelijk ook een pakkend en persoonlijk verhaal. In deze nieuwe film gaan we iets meer terug naar het gevoel van de allereerste Ghostbusters-film uit 1984 en doet de film dit keer wel erg aan ‘fanservice’.

Lees verder “Michel Versus René – Ghostbusters: Frozen Empire – 2024 – Bioscoop”

Only the River Flows – 2023 – Bioscoop – (FilmVandaag recensie)

De Chinese regisseur Wei Shujun wordt gezien als een aanstormend talent in China. Jong en ambitieus. Na zijn twee eerdere films Striding Into the Wind (2020) en Ripples of Life (2021) komt hij nu met een noir-achtige politiethriller die zich in de jaren 90 afspeelt. Hij was met Only the River Flows (2023) genomineerd voor de Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes van 2023.

verder lezen