Rocketman – 2019 – Bioscoop en DVD en Blu-ray

Rocketman is een muziekfilm, een musical zo u wilt over het leven van Elton John. Een buitengewoon leven waarbij Elton John – die nauw betrokken was bij deze film – zichzelf niet spaart.

Taron Egerton (die de meeste zullen kennen van de Kingsman films) speelt Elton gepassioneerd en overtuigend. Ook al lijkt hij niet sprekend op Elton zoals Rami Malek in Bohemian Rhapsody wel op Freddie Mercury leek, het stoort geen moment. Sterker nog, het is juist wel verfrissend omdat het niet zo afleidt en Egerton op deze manier zijn eigen Elton John neerzet.

Reginald Dwigt zoals Elton echt heet, heeft een moeilijke jeugd en een moeizame band met zijn vader. We zien zijn vroege jeugd, zijn doorbraak, zijn metamorfose tot Elton John. Van een onzeker jongetje tot aan de superster. Dat onzekere jongetje is hij in essentie altijd gebleven. Zijn geaardheid, zijn onzekerheden, zijn drugsgebruik, zijn seksuele escapades en zijn extravagante voorkomen om alles te verbloemen. Zijn samenwerking met tekstschrijver Bernie Taupin (Jamie Bell). Het zit er allemaal in. In dat opzicht is Rocketman een eerlijkere film dan eerdergenoemde Bohemian Rhapsody geworden.

Dat deze film voor een musicalachtige benadering kiest is misschien even wennen maar dat duurt niet lang omdat de vele ijzersterke liedjes van Elton zo wonderschoon zijn. Het is genieten geblazen. Van het acteerspel, het verhaal, de muziek. De twee uur dat de film duurt vliegen voorbij. Voor wie er nog geen genoeg van krijgen: de biografie van Elton John in boekvorm ligt reeds in de winkel.

Saillant detail: Regisseur Dexter Fletcher heeft een korte tijd als regisseur aan Bohemian Rhapsody gewerkt ter vervanging van regisseur Bryan Singer, die de film uiteindelijk toch afmaakte en de credits als regisseur nam. Je vraagt toch af wat Fletcher van Bohemian Rhapsody gemaakt zou hebben? Al vermoed ik dat de invloed van de overige Queen bandleden uiteindelijk te sterk zou zijn.

4 sterren

Label: Paramount

Rocketman is nu te koop en te huur op DVD en Blu-ray

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Rocketman - 2019 - R: Dexter Fletcher

Eén antwoord op “Rocketman – 2019 – Bioscoop en DVD en Blu-ray”

  1. Ik vond de film iets te lang duren en heb de fast foreward voor de laatste 30 minuten gebruikt 🙂 acteurs en de songs zijn uitstekend 🙂 maar ik vond het net iets te lang.

Geef een reactie