Michel Versus René – Guns Akimbo

Dit keer zijn we gegaan voor Guns Akimbo (2019). Een lekkere gestoorde actiefilm waarbij Daniel Radcliffe helemaal los kan gaan en zijn brave Harry Potter personage spontaan doet vergeten. Valt er nog iets te genieten in deze film of is het een herhaling van zetten.?

Synopsis: Miles (Daniel Radcliffe) slijt zijn dagen als videogameontwikkelaar bij een klein bedrijf. Hij is nog steeds verliefd op zijn ex Nova (Natasha Liu Bordizzo) en doet verder niet veel meer dan een beetje rondhangen en gamen. Als hij iemand uitdaagt in een onlinespel waarbij mensen worden opgejaagd en zijn identiteit wordt achterhaald raakt hij in de problemen. Opeens maakt hij deel uit van het spel en moet hij het wel meespelen. Het probleem is alleen dat er twee grote pistolen aan zijn handen zijn vastgemaakt.

M: Het idee dat iemand deel uitmaakt van een spel dat online te volgen is, is niet nieuw. Rond dat idee zijn al legio films gemaakt. Wat het wel bijzonder en leuk maakt is dat Miles wakker wordt met twee joekels van pistolen aan zijn handen. Daarmee moet hij het opnemen tegen Nix (Samara Weaving) een andere deelneemster in het spel. René, wat vond jij van de originaliteit en van de vondst dat hij wakker wordt met pistolen aan zijn handen?

R: Allereerst over de start van deze film. Hoeveel maatschappijen laten tegenwoordig hun logo zien? Ik telde er vijf. Dat is al een film op zich. De film kijkt als een levend stripverhaal en zo is het ook met het wakker worden van de hoofdrolspeler. Dit na soms een glimp op te vangen van wat er met hem gebeurd als hij bij bewustzijn dreigt te komen. Ik had het nog niet eerder gezien. Wel het wakker worden elders en niet weten hoe en wat. Maar wapens vastgemaakt aan handen? Nee, die kende ik nog niet.

M: De film zit verder vol met gekke personages en er zit ook heel veel humor in wat de film ook niet al te serieus maakt. Radcliffe zien we hier schelden en schieten en het is duidelijk dat hij veelal rollen aanneemt die ver van Harry Potter afstaan. Hij is inmiddels 30 en de laatste Potter film was uit 2011. Ik ben van mening dat hij dat personage nu wel van zich af heeft geschud. René, vind jij dat ook?

R: Voor het afschudden van het Harry Potter imago was deze film niet nodig. Denk aan Horns, The woman in Black maar zelfs Now You See Me 2 en Swiss Army Man lieten al zien dat Radcliffe wat kan op acteergebied.

M: Dat is waar. Ik ken de titels maar heb ze niet allemaal gezien. Hij heeft zich inderdaad wel bewezen.

M: Ik vond het het camerawerk en het gebruik van kleuren in de film wel goed gedaan. De film heeft zelfs wel iets weg van een lange videogame. René, vind jij dat ook?

R: Videogame, videoclip en stripverhaal behalve dat de film zo kijkt, ziet de film er ook zo uit. Felle kleuren en absurde gebeurtenissen samen met een soms 80’s klinkende soundtrack.

M: Dan nog even over de regisseur: Jason Lei Howden. Hij heeft meer ervaring met visualeffects dan met regisseren. Hij werkte onder meer aan de X-Men films, de Hobbit films en de Planet of the Apes films. Zijn cv als regisseur is beduidend korter. Alleen wat korte films. Wat wel voor hem pleit is dat hij deze film zelf geschreven heeft.

R: Ik vond de film geen topper maar wel heel erg vermakelijk. Een ‘over de top’ schurk Riktor (Ned Dennehy) die goed gek werd neergezet en een grappig gegeven wat altijd blijkt te werken. Ellende op internet trekt nu eenmaal een hoop bekijks. Mensen houden nu eenmaal van leedvermaak. De film kijkt lekker weg.

M: Precies, ook zijn tegenstander Nix speelt een lekkere rol. Verder ook wat aardige bijrollen en je hebt een prima film om je mee te vermaken.

Wij geven de film 3 sterren.

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Guns Akimbo - 2019 - R: Jason Lei Howden
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie