In Memoriam: Ivan Reitman

Regisseur Ivan Reitman overleed afgelopen zondag onverwacht in zijn slaap. Hij is 75 jaar geworden.

Ivan Reitman, de Canadese regisseur die in Tsjecho-Slowakije geboren werd, bracht ons de Ghostbusters films en maakte in de jaren 80 en 90 een stoet aan heerlijke komedies. Hij werkte veel samen met Bill Murray, die later ook meedeed in Ghostbusters. Na die jaren bleef hij films maakte maar hij trad steeds vaker op als producent. Zijn laatste grote film Draft Day dateert alweer van 2014. Op dit moment staan er twee films in pre-production. De vraag is of die er nog gaan komen.

Een project waar hij al een tijdje mee bezig was, is de serie Stripes. Hij maakte in 1981 de film Stripes samen met Bill Murray. Onbekend is of Murray hier ook aan zou mee werken. Wel maakte hij al wel twee korte video’s over de film en de samenwerking met Murray. De titels luiden: 40 Years of Stripes with Bill & Ivan: That’s the Fact Jack / Lighten up Francis.

Enkele fragmenten zijn te zien hieronder:

Een van de laatste projecten als producent was de film Ghostbusters: Afterlife van zijn zoon Jason Reitman.

Reitman, bedankt voor alle komedies die je ons bracht.

Onze score

Geef een reactie