Michel Versus René – Hidden Strike – 2023 – Netflix

Dit keer zagen we Hidden Strike, een HongKong/USA productie met Jackie Chan en voormalig worstelaar John Cena in de hoofdrol. Luo Feng (Chan) speelt een commando, die op een geheime missie naar de woestijn van Irak wordt gestuurd om daar 400 gegijzelde mensen uit een laboratorium te redden. Die worden vastgehouden door Paddock (Pilou Asbaek) want die is van plan de gehele olievoorraad weg te sluizen. In een colonne van bussen wordt Feng aangevallen door Chris (Cena) en zijn mannen. Omdat Chris een huurling is doet hij allerlei schimmige zaken. Al snel heeft hij in de gaten wat de echte bedoelingen zijn en sluit hij zich aan bij Feng om zodoende de gijzelaars te bevrijden en Paddock te stoppen.

M: Laat ik voorop stellen dat deze film noodgedwongen onze tweede keus werd. We hadden namelijk de nieuwe Ghostbusters-film op het oog maar die draaide niet op een tijd die wij wilden. Hopelijk kunnen we deze toch nog bespreken voor deze site. Afijn, de trailer van deze film oogde best geinig en dus zaten we op een vrijdagmiddag met tijgerbollen kaas en rosbief op onze schoot klaar om deze film op Netflix te bekijken. Hoewel het geen hoogstaande film is hebben we er ons best mee vermaakt. René, wat is jouw eerste indruk van deze film?

R: Een film met Jackie Chan is al gauw grappig en in combinatie met een Amerikaanse acteur loopt het altijd wel goed. Denk aan Rush Hour, Shanghai Noon en nu Hidden Strike. Een vermakelijke popcorn film is het wel geworden maar zeker niet een topfilm.

M: Jij zei al vrij snel tegen mij dat het leek dat deze film volledig in de studio of met green screen is gedraaid. Ik heb dat even opgezocht en dat is inderdaad het geval. Je kon het ook best wel zien. Daar staat wel tegenover dat er inventief met de camera is gewerkt. Ook de actie zag er best goed uit al was het soms wel een beetje over the top. René, wat vind jij?

R: De CGI viel mij op omdat de achtergronden en landschappen er te clean uitzagen. Zo kwamen de auto en helikopter scènes op mij echt een beetje nep over. Kwaliteit video game. Het over de top houd ik wel van, lekker no nonsens en niet over nadenken. 360 graden camera beelden of beelden die door voertuigen en gebouwen heen schieten zijn wel origineel en soms echt bijzonder.

M: De film heeft ook een flinterdun verhaal en het script is ook niet veel bijzonders. Chang laat zien dat hij met zijn bijna 70 jaar nog best mee kan als actieheld en Cena is vrijwel altijd de komische noot in de film. Dat moet ook wel want hij heeft geen gezicht voor drama. Het is ook niet echt een goede acteur, zeker niet in zijn dia- of monologen.

R: Cena doet een heel klein beetje drama wat ook niet raakt. Zijn humoristische kant lijkt op die van de rol van Peacemaker in de gelijknamige serie en die is echt wel grappig.

M: De film heeft ook wel de nodige clichés zoals de verstoorde vader dochter band tussen Feng en Ma. Zij wil niets met hem te maken hebben maar aan het eind is het opeens allemaal weer goed. En alles gaat wel heel makkelijk. Maar goed, de wisselwerking tussen Chan en Cena is goed en samen redden zij de film nog wel enigszins.

R: Het is een 13 in dozijn verhaaltje en het personage van Chan moet altijd een beetje drama achtergrond hebben.

M: Nog een paar leuke weetjes: in eerste instantie zou Sylvester Stallone de rol van Chris spelen maar hij moest de rol laten schieten vanwege verplichtingen aan de film Creed 2.

M: Blijf bij de aftiteling ook nog even zitten want dan krijg je een heuse blooper reel. Die is wel geinig. Ben je van plan om de film niet te kijken dan kun je hieronder de losse bloopers bekijken.

M: Ik zou deze film 2 sterren geven. En jij René?

R: Bloopers horen bij Jackie films en zijn altijd leuk om te zien. Ik ga mee met 2 sterren. Leuk vermaak maar dat is het dan ook wel.

Geef een reactie