Michel VS René – Deadpool & Wolverine – 2024 – Bioscoop

Het einde van het superhelden-universum! Superheldenmoe! Het failliet van Marvel! Zo maar wat kreten van de afgelopen tijd. Ook wij waren de laatste tijd kritisch op Marvel en haar superhelden. Er is echter één antiheld van Marvel en dat is Deadpool. Na twee eigen films komt hij nu dan eindelijk samen met Wolverine. Eén van de helden uit de X-Men. Het zal Marvel zeker niet redden maar deze film is in alle opzichten geslaagd.

Synopsis: De ‘Time Variance Authority’ oftewel TVA is op zoek naar Wade Wilson alias Deadpool. Ze vragen hem zich bij de helden van het universum te voegen. Hij moet Wolverine in een van de multiversa gaan zoeken om met hem het MCU (Marvel Cinematic Universe) te redden. De dreiging komt van Cassandra Nova (Emma Corrin) de kwaadaardige tweelingzus van Charles Xavier – het hoofd van de X-Men.

Films met Deadpool zijn net altijd even anders dan die van andere superhelden. Deadpool is grofgebekt, heeft lak aan conventies en doorbreekt veelvuldig de vierde wand. De films met Deadpool staan garant voor veel humor en actie. En dat is in deze niet veel anders.

M: René, wij keken erg uit naar deze Marvel-titel. Zoals gezegd is het een geliefd type binnen het universum en na de vele flops moest deze het dan toch een beetje gaan goed maken. Jij zei al vaak en lang tegen mij: je moet de serie Loki gaan kijken voordat je aan deze film begint. Dat was natuurlijk niet gelukt maar jij schreef speciaal voor mij een korte samenvatting zodat ik beter begreep wat er in deze film aan de hand is. Dat gezegd hebbende: de film is op opzichzelfstaand te kijken maar veel leuker en beter te begrijpen als je het universum van Marvel een beetje kent (en dus ook de films) om echt te genieten. Er zitten zoveel verwijzingen in. Naar de films, de strips, personages, FOX, Disney en Marvel. René, wat is jouw eerste indruk?

R: De film is wat mij betreft geslaagd. Een feest der herkenning en Ryan Reynolds leeft zich heerlijk uit in deze rol als Marvel Jesus. De opening alleen al is spectaculair en laat gelijk zien hoe er met Logan wordt omgegaan die in zijn eigen film het loodje legde.

M: Alleen de openingscredit alleen al. Die ziet er grafisch al zo goed uit dat het maakt dat je er meteen zin in hebt. De chemie met Jackman (die Wolverine speelt) is erg goed en dat merk je aan alles. Het mag dan een flinterdun verhaaltje zijn, ze maken het goed met veel actie en humor. Er zitten ook heel veel cameo’s in die we hier nog niet verklappen om het spoilervrij te houden. De film is echt onderhoudend en niet te lang.

R: De humor is rap en spat van het scherm af tussen Jackman en Reynolds. Ze zijn echt de karakters geworden, de knokscènes tussen deze twee zijn geweldig en bevatten zoveel moves uit andere superhelden films. Het verhaal is inderdaad niet zo bijzonder maar goed genoeg om alles begrijpend te houden.

M: En oh ja, in de film zit 118 keer het woord Fuck! Niets van gemerkt trouwens 🙂

R: Wel dat het voor een Disney-film heel  bijzonder is. Guardians of the Galaxy had een keer fuck in de laatste film maar Deadpool is R-rated en niet voor niets.

Let op: hier komen de namen van enkele cameo’s. Spoilers!! Niet verder lezen als je het niet wilt weten

Ja, dan nog even de vele cameo’s. Wesley Snipes komt voorbij in zijn rol als Blade. Het is natuurlijk bekend dat ze bezig zijn met een reboot/remake van de Blade-films. Chaning Tatum als Gambit (een personage dat hij ooit zou gaan spelen maar nu dus toch doet in de rol van een cameo), ik wist dit trouwens niet maar jij natuurlijk wel René. En oh ja, in de scène met vele Deadpools zitten ook nog wat leuke verrassingen zoals onder meer Blake Lively als Ladypool. De vrouw van Reynolds dus. En ook twee van hun kinderen zitten in die scène. Wil jij er nog een paar delen René?

R: Nathan Fillion is de Skull Headpool en Matthew McConaughey is Cowboy Deadpool. Er zijn heel veel cameo’s. Heerlijk om Henry Cavill als Wolverine te zien met zijn beroemde power punch uit Mission Impossible maar dan met klauwen. Blade was super en werd ook echt neergezet als de Blade die we kennen uit zijn drie films. De manier van camera gebruik, zijn manier van vechten, zijn arrogante houding, de link naar de samenwerking tussen hem en Reynolds is dan ook snel gelegd daar zij in Blade 3 Trinity elkaar al niet konden uitstaan. Wesley Snipes is nu plots weer in de picture voor een Blade film omdat de fans het zouden willen. Een Blade film is al in de maak maar met een nieuwe acteur.

Grappig is dat Tatum’s Gambit meldt dat hij denkt in de Void geboren te zijn, wij als kijker weten dat hij nooit bestaan heeft in tegenstelling tot Electra (Jennifer Garner)  en Blade en dus voor de Deadpool film tot leven zijn gekomen. X-23, Toad, Sabretooth zijn nog wat personages die we kennen. We zien dat de X-Men worden toegevoegd aan het Marvel universum en dat gebeurt best op een leuke manier.

M: Hier nog wat easter eggs die in de film verstopt zitten.

M: Ik heb echt super genoten van deze film. Tuurlijk, het zal Marvel niet redden en sinds de introductie van het Multiversum staat er niets meer op het spel wat de spanning en het drama niet ten goede komt. Maar eerlijk is eerlijk: als ik naar een Deadpool film ga, kom ik daar ook niet voor. Dan wil ik vermaakt worden en genieten en dat is wat deze film absoluut doet. Ik geef deze film 4 sterren. En jij René?

R: De film is in zijn opzet zeker geslaagd. Voor alle mensen die discussiëren over dat de andere helden niet zo zijn als dat zij kennen, dit klopt. Alle personages in the Void zijn varianten uit andere tijdlijnen. Het is dus niet Blade die wij kennen of Captain Amerika. De aftercreditclips zijn leuk genoeg om voor te blijven zitten en zelfs verrassend. Voor mij ook zeker 4 sterren. Ik ga Blade 1, 2 en 3 nog maar eens bekijken. Some motherfuckers always try to ice skate uphill

Onze score

Geef een reactie