Den of Thieves – 2018 – DVD en Blu-ray

Den of Thieves van regisseur Christian Gudegast is overduidelijk geïnspireerd op de film Heat van Michael Mann. Deze film komt niet in de buurt van deze klassieker maar dat hoeft ook niet.

In het kort gaat het over een bende bankovervallers die het uit de roulatie genomen geld van de Federal Reserve willen stelen. Echter krijgen ze te maken met een groep geharde politiemannen die op het randje van het toelaatbare werken om zo hun doel te behalen.

Gerard Butler (in deze rol beduidend zwaarder) is ‘Big Nick’ O’Brien, de leider van deze politie eenheid die jacht maakt op Ray Merrimen (Pablo Schreiber), het brein achter de bankoverval.

Den of Thieves ziet er goed uit, vlot met flitsend camerawerk, veel actie, prima acteurs en kijkt ondanks de speelduur van 2,5 uur prima weg. Tot zover de pluspunten. Het minpunt is toch wel het slordige scenario van de film. Je hebt hier niet zoals in Heat iemand waar je sympathie mee krijgt. Of dat je je kunt verplaatsten in de wereld van die persoon. Den of Thieves kent maar weinig sympathieke hoofdpersonages. Er wordt een poging gedaan om de karakters uit te werken maar daar wordt vervolgens dan weer niets mee gedaan. Ook de subplotjes in het verhaal worden vaak niet afgerond of zijn totaal ongeloofwaardig of verwarrend, waardoor er wel enige ruis ontstaat. Jammer want dat had de film met zo’n lengte best kunnen gebruiken en de tijd was er ook voor.

Ondanks dat het een bekend thema is met de nodige clichés is de film verder wel onderhoudend. Alleen het einde lijkt dan weer afgeraffeld te zijn en is te simplistisch om echt te overtuigen.

Den of Thieves (The Searchers) is nu te koop en te huur op DVD en Blu-ray

 

 

 

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Den of Thieves - 2018 - DVD en Blu-ray
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie