You Were Never Really Here – 2017 – DVD en Blu-ray

You were never really here is een onconventionele thriller die vooral opvalt door haar opvallende camera gebruik, de score /soundtrack en het acteerwerk. De Schotse Lynne Ramsay (We need To Talk About Kevin) schotelt ons een bikkelharde wraakthriller voor die meer voor de echte cinefiel dan voor de doorsnee bioscoopbezoeker gemaakt is.

Joe (Joaquin Phoenix) is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die na terugkeer uit de oorlog niet meer functioneert. In dienst van een bevriende privé-detective neemt hij de opdracht aan om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Hierdoor raakt hij verstrikt in een wereld van corruptie en wraak.

Op papier klinkt dit als een clichématige thriller maar in de handen van Ramsay wordt het zoals gezegd een onconventionele thriller die veel meer aanvoelt als een arthouse film dan als een standaard rechttoe rechtaan actiefilm.

Een film die intrigeert maar niet altijd imponeert. Tegenover sterke scènes staan ook weer minder sterke scènes. Desondanks blijft de film toch in balans en is het meer een zoektocht naar de psyche van de mens in al zijn facetten.

You Were Never Really Here (The Searchers) is nu overal te koop en te huur.

 

 

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
You We're Never Really Here - 2017 - DVD en Blu-ray
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie