Honest Thief – 2020 – Bioscoop/Pathé Thuis

Had Liam Neeson niet aangekondigd te stoppen met actiethrillers? Hebben we na Taken 1, 2 en 3 niet genoeg? Niets zo veranderlijk als een mens. En ach, wat maakt het ook uit. Met zijn bijna 70 jaar en zijn imposante postuur en lage, dreigende stemgeluid, gaat het genre hem nog verrassend goed af.

Tom Dolan (Neeson) is een bankrover maar als hij de bijdehante maar charmante Annie (Kate Walsh) tegen het lijf loopt wil hij schoon schip maken. Geen leugens meer en dus is hij bereidt zijn hele vermogen aan gestolen geld in te leveren bij de FBI in ruil voor een lage straf. Zo zie je maar weer, ook criminelen hebben een geweten en gaandeweg worden ook de motieven van Tom duidelijk. Maar de agenten John (Jai Courtney) en Ramon (Anthony Ramon) zien een kans om snel rijk te worden en luizen Tom erin. Dan volgt een kat-en-muisspel tussen de bankrover en de agenten.

Gelukkig maar ook een beetje te makkelijk en te toevallig is er agent Sean ( Jeffrey Donovan) die niet corrupt is en uiteindelijk Tom wil helpen. Regisseur Mark Williams (die meer produceert dan regisseert) weet er een onderhoudende en actievolle film van te maken. Niet te moeilijk, overzichtelijk en met een speelduur van 99 minuten niet te lang.

Jai Courtney zet overtuigend een foute agent neer en Kate Walsh heeft een prima chemie met Neeson. Ze speelt een vrouw die geen ‘bullshit’ pikt, regelmatig door heeft wat er speelt en haar mannetje staat. Al komt dat niet altijd even goed tot zijn recht.

Honest Thief is er eentje in de categorie dertien in een dozijn maar wel eentje die de kijker toch de nodige plezier en spanning geeft.

3 sterren

Onze score

Geef een reactie