The Loudest Voice – 2019 – Serie

The Loudest Voice is niet alleen een biopic over Roger Ailes maar is tegelijk ook een stuk Amerikaanse politieke geschiedenis. Ailes is de tv-producent die eerder ontslagen werd bij CNBC. Maar Ailes komt keihard terug als hij door Rupert Murdoch, een mediamagnaat wordt ingelijfd om de zender Fox News op te zetten. Ailes maakt er een succes van en het wordt een rechts en conservatief nieuwsstation. Dat Ailes naast sluw en manipulatief vooral vadsig en vrouwonvriendelijk is zien we in deze miniserie dat gebaseerd is op het boek The Loudest Voice in the Room van Gabriel Sherman. Een man die niet echt uit het rechtse kamp komt, zoveel is duidelijk na deze ijzersterke zevendelige serie.

De serie is opgedeeld in zeven periodes die het leven van Ailes in kaart brengen. Dat begint in 1995 en eindigt in 2016, vlak voor zijn overlijden in 2017.

The Loudest Voice is een politieke dramaserie maar kijkt als een heuse thriller. Het is een kwalitatief hoogstaande serie met knap acteerwerk. Russell Crowe als Ailes is praktisch onherkenbaar (hij zat gemiddeld 2,5 uur in de make-up) maar er zitten meer goede acteurs in. Sienna Miller als Beth Ailes (ook onherkenbaar), Naomi Watts, Seth McFarlane en Annabelle Wallis. Het is een mooi inkijkje in hoe Ailes, die ook media adviseur was voor de presidenten Nixon, Reagan en Bush ook Trump groot maakte met Fox. Ailes begon met de campagne We Make America Great Again die Trump later groot maakte. Maar hij begon ook een lastercampagne tegen Barack Obama. En we zien hoe Ailes tenslotte ten onder gaat door de #MeToo affaire als verschillende vrouwen hem beschuldigen van misbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit zien we ook terug in de film Bombshell (2019) met Charlize Theron, Margot Robbie en en Nicole Kidman.

De serie is gemaakt door regisseur Tom McCarthy (The Station Agent, Spotlight) en schrijver Alex Metcalf (Kingdom, Mindhunter)

De serie werd geregisseerd door Kari Skogland, Jeremy Podeswa, Scott Z. Burns en Stephen Frears.

Kortom, een serie die je niet mag missen.

4 sterren

Onze score

Geef een reactie