Michel Versus René – Black Widow – Disney+

Oorspronkelijk zouden we als eerste Black Widow na de pandemie bespreken maar dat liep helaas anders. Nu de film ook zonder extra kosten op Disney+ te zien is, is dat voor ons een mooie aanleiding.

Je zou kunnen stellen dat Black Widow een ‘origine story’ binnen het Marvel Universum is zoals Wolverine dat had met zijn film Logan binnen het DC Universum al hoewel dat nu ook van Marvel /Disney is. Ditzelfde geldt voor de Fantastic Four waarvan de fans hopen dat Marvel hier eindelijk eens een goede film van weet te maken. Afijn, Black Widow kennen we vooral als personage dat geïntroduceerd werd in The Avengers (daarvoor werkten zij en Hawkeye bij SHIELD) maar we wisten nog maar weinig van haar verleden.

Natasha Romanoff alias Black Widow leeft met haar ‘ouders’ en zusje in de Amerikaanse staat Ohio als ze plots moeten vluchten en het gezin daardoor uit elkaar valt. Natasja en haar ‘zusje’ Yelena Belova (Florence Pugh) komen in de Red Room terecht. Een soort van trainingscentrum om jonge meisjes in te zetten als vechtmachines. Door een serum (rood van kleur) kunnen de meisjes ingezet worden en gehoorzamen zij altijd. Jaren later komen de zusjes elkaar weer tegen als ze allebei op de vlucht zijn. Natasha is zoals we weten een superheld, iets wat ze van haar vader – Red Guardian – heeft; de Russische versie van Captain America. Haar zusje is dat niet maar ze is wel goed getraind. De film opent vol in de actie en kent meteen een paar verbluffende scènes. Halverwege de film als de zusjes elkaar eenmaal ontmoet hebben en de ‘familie’ steeds completer wordt neemt de film gas terug en gaat de film meer de diepte in, waar opmerkelijk genoeg de tijd word genomen om de karakters ook echt uit te werken. Zou dat toch komen omdat een vrouw de regie heeft? Renè, wat vond jij van de opening van de film en wat is jouw eerste gevoel bij deze film?

R: De opening was zoals de actie hoort te zijn en het gaf een goed beeld van hoe de zaken begonnen. Black Widow werd in de strip ook geïntroduceerd bij de Avengers maar zo’n bijzonder personage als ze in de Marvel-films is, is ze in de getekende versie nooit geweest.

M: Even los van het verhaal vind ik Pugh echt een aanwinst in deze film. Wat een heerlijke jonge Engelse actrice is dit. Ook de makers waren erg onder de indruk van haar zodat haar karakter straks ook te bewonderen is in de nog te verschijnen serie Hawkeye met Jeremy Renner en die straks ook te zien is op Disney+. René, vond jij haar ook zo leuk?

R: Jazeker en er was een goede klik met Johansson. Met name haar klacht over de overdreven Superhero-pose die ze uiteindelijk zelf ook een keer improviserend in de film doet en wat de regisseur erin liet.

M: De rechtszaak tussen Johansson en Disney is inmiddels al zo breed uitgemeten daar gaan we het maar niet meer over hebben, toch?

R: Nee, al vind ik wel dat Johansson groot gelijk had. Disney is toch een grote geldwolf geworden die alles op lijkt te slokken en voor het grote geld gaat.

Bron: TMDb

M: Chloé Zhao zou de film (ook een vrouw) eerst regisseren maar koos uiteindelijk toch voor de nog te verschijnen Marvel-film Eternals.

R: Ik heb een hard hoofd in het hele Eternals gebeuren. Ook dit stuk vond ik in de strip niet zo interessant. Maar omdat Marvel tot nu toe zaken aardig weet om te zetten ben ik benieuwd wat ze er mee gaan doen. Uit de trailer blijkt dat de laatste actie van Tony Stark er mee te maken heeft. Het terugbrengen van alle verdwenen personen die door Thanos waren gewist. Het ziet er visueel in ieder geval heel goed uit.

M: De huidige regisseur Cate Shortland is niet echt een bekende naam. Ze heeft geen grote films op haar naam staan en al helemaal geen superhelden films. Toch vind ik dat ze er een goede film van gemaakt heeft. De actie en het drama zijn in balans. Pugh is een fijne toevoeging. Wat vind jij ervan?

R: De film in zijn geheel vond ik wel oké maar niet super. Ik vind dit een van de mindere Marvel-films. Het is toch een soort vrouwelijke James Bond dertien-in-dozijn film. De film is een fan-service omdat die al snel vroegen om een eigen Black Widow film. Er werd gevreesd dat die er niet zou komen omdat Natasha er na Avengers Endgame niet meer was. Maar de tijd waarin dit afspeelt past mooi tussen de andere films. Na Captain Marvel en voor Avengers Endgame. Ik moet zeggen dat ik David Harbour wel erg geinig vond in deze rol waar bij zijn mimiek en humor goed werd gebruikt. Dit kon hij wel gebruiken na zijn laatste geflopte Hellboy film (2019).

René geeft de film 3 sterren. Michel geeft de film 3,5 ster.

Onze score

Geef een reactie