Chucky – Serie – 2021 – FOX

De afgelopen acht weken was de nieuwe serie Chucky op FOX te zien. Na de laatste film uit 2019, de remake van Child’s Play (1988) was het dus tijd voor een serie. Er zijn drie Child’s Play films (1988, 1990 en 1991) gemaakt. Daarna volgde Bride of Chucky (1998), Seed of Chucky (2004), allebei met Jennifer Tilly en zijn films met meer zwarte humor. Curse of Chucky (2013), Cult of Chucky (2017). Eigenlijk is alles gemaakt na 1991 niet om aan te gluren dus de vraag rijst, waarom een serie? Don Mancini en de producenten zagen vooral dollartekens, vrees ik.

Don Macini, de bedenker van Child’s Play en Chucky tekent ook voor deze serie. Evenals als Brad Dourif (de originele stem van Chucky). En vele ‘oude bekenden’ die pas later in de achtdelige serie opduiken. En niet geheel onbelangrijk, de originele pop.

Bron foto: TMDB

Deze serie bestaat voor een groot deel uit een onbekende cast en dat maakt het wel zo prettig. Het speelt zich af in deze tijd en de makers focussen ook op de verhaallijn van Charles Lee Ray, de seriemoordenaar wiens geest uiteindelijk in de pop terechtkomt.

De eerste vijf afleveringen zijn prima. De jonge cast is een genot om naar te kijken (al heb ik zelf wel wat moeite met hoofdrolspeler Zackary Arthur als Jake Wheeler) en juist omdat ze relatief onbekend zijn, leidt het ook niet af van het verhaal. Het bouwt de spanning goed op, de verhaallijn met Charles Lee Ray is relevant en interessant en Chucky is goed op dreef. Tot zover geen klachten.

Vanaf aflevering zes als de ‘oude bekenden’ als Jennifer Tilly als Tiffany Valentine, Alex Vincent als Andy Barclay, Fiona Dourif (dochter van) als Nica Pierce opduiken neemt het verhaal een bizarre wending. Het wordt minder spannend en minder geloofwaardig. Jammer, want tot die tijd vond ik het een prima serie. Ik snap dat ze het vanuit nostalgisch oogpunt gedaan hebben maar voor mij was het niet nodig geweest. Nu gebruiken ze al die ’troep’ van de films na 1991 toch weer voor die serie. Waarom?

Bron foto: TMDB

Desondanks is het wel knap gemaakt en er is echt aandacht aan besteed. Om die reden geef ik de serie toch 3 sterren maar dat had hoger gekund als de serie de lijn van de eerste vijf afleveringen had vastgehouden.

Een tweede seizoen staat al in de steigers maar ik twijfel nog behoorlijk of ik er aan moet beginnen. De commerciële zender USA/SyFy had er overigens een dikke hit mee te pakken. In Nederland is de serie uitgezonden door FOX.

3 sterren

Onze score

Geef een reactie