ImdB’s In Memoriam 2023

De ‘entertainers’ die overleden in 2023

Ik wil er graag een paar namen uitlichten:

Regisseur William Friedkin: overleed op 87-jarige leeftijd. Een regisseur die een beetje vergeten is. Zijn laatste film dateert van dit jaar: een nieuwe verfilming van het toneelstuk The Caine Mutiny Court-Martial met Kiefer Sutherland. Maar om zijn laatste films zal hij niet herinnerd worden maar wel om deze films. Misschien dat ik toch nog wat van zijn films moet herzien.

Acteur Treat Williams overleed op 71-jarige leeftijd. Een acteur die altijd een beetje onderschat is voor mijn gevoel. Wellicht omdat hij vrijwel altijd een bijrol speelde. Toch blijft hij voor mij memorabel in de film Prince of the City (1981) een politiefilm met een hoge waardering. Ook zijn rol in het epos Once Upon A Time in America mag er zijn.

Acteur Tom Sizemore is ook zo’n onderschatte en ondergewaardeerde acteur. Dat komt zeer waarschijnlijk ook door zijn onvoorspelbare karakter en problemen met drank, drugs en vrouwen en huiselijk geweld. Geen lieverdje dus. Hij heeft veelvuldig in de bak gezeten voor allerlei delicten. Tot aan zijn dood was hij behoorlijk actief, er staan maar liefst 24 films klaar om uit te komen in de komende twee jaar. Als dat nog gebeurd. Het was de laatste jaren wel meuk wat hij maakte. Zonde, want hij was een klassiek getrainde en opgeleide theater acteur die echt wel wat in zijn mars had. Hij had in ieder geval mooie rollen in Saving Private Ryan, Black Hawk Down en Heat.

Acteur Alan Arkin overleed op 89-jarige leeftijd en is een Oscarwinnaar. Een graag geziene acteur die zo’n beetje alles kon spelen. Zie dit overzicht. Hij was legendarisch in Little Miss Sunshine en Glengarry Ross.

Onze score

Geef een reactie