Michel Versus René – The Marvels – 2023 – Disney+

We blijven het maar proberen met die superheldenfilms maar met The Marvels is het mij wel duidelijk. Ze zijn het spoor nu echt bijster. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: dit is met afstand de slechtste Marvel-film die ik gezien heb. Captain Marvel (2019) kreeg nog redelijke recensies en vond ik zelf ook nog wel prima. Ze maakte ook haar opwachting in de Avengers-films. Twee jaar geleden kreeg je daar de serie Ms. Marvel bij met Iman Vellani. In deze compleet overbodige, chaotische en totaal inspiratieloze film hebben ze die twee karakters samen met Monica Rambeau (Teyonah Parris) gegooid en dat levert dus deze wanstaltige film op. René, ben ik te kritisch of deel je deze mening?

R: Dit is een film waarbij kennis van de tv-serie Ms. Marvel en WandaVision, Secret Invasion plus de film Captain Marvel gewenst is, anders begin je al met een 1-0 achterstand.  Het MCU is te groot geworden en het lukt niet meer om nog een goede op zichzelf staande film te maken.  Helaas was ik ook niet onder de indruk, maar merk ook een soort hype waarbij het een sport lijkt te zijn om een film voor première al af te branden en de recensies elkaar overnemen en imiteren.

M: Zelfs uitleggen waar deze film over gaat is lastig. Carol Danvers oftewel Captain Marvel heeft iets in het universum gedaan waardoor verschillende mensen kwaad zijn. Door iets raken de krachten van de drie eerder genoemde personages met elkaar verweven en dus zullen ze moeten samenwerken. Of zoiets. René, klopt dit een beetje.

R: Captain Marvel vernietigde de AI van het Kree-rijk. Hierna is de Kree-planeet achteruit gegaan en kwam de planeet in verval; er was immers geen AI die alles in goede banen kon leiden. De slechterik van deze film (waarvan je na twee minuten al vergeten bent hoe ze heet) maakt een soort van portaal en wil water en onze zon gebruiken om haar eigen wereld weer tot leven te wekken. De krachten die ze hiervoor nodig heeft zijn ook deels de krachten van de drie genoemde heldinnen. Hierdoor verwisselen zij van plek/plaats elke keer als zij tegelijkertijd hun kracht gebruiken. In het begin is het een grappig gegeven maar als snel word het trucje flauw en oninteressant.

M: Ik had het niet beter kunnen uitleggen. Punt is dat het me de hele film geen biet kon schelen waar dit nu over ging, waar het naartoe ging en of het goed zou komen. De personages samen waren bloed irritant, het was rommelig en luidruchtig. De CGI was vaak ook heel lelijk.

R: Kun je nagaan als je al die tv-series en de strips kent dat deze film nog slechter over komt. Fury (Jackson) is in Secret Invasion een oude chagrijnige vent maar hier is het weer een grappenmaker. Ook kon er maar geen bewoonbare planeet gewonden voor de Skrull maar hier is het universum weer supergroot en planeten genoeg waar de Skrull wonen. Een planeet waar de bevolking zingt is totaal overbodig. De kat Goose was grappig maar is nu overkill net als het over de top grappig proberen te zijn van  de bijrol acteurs.  Het snel verzonnen plot lijntje waardoor dit alles is ontstaan en wiens schuld het is en hoe de drie tot elkaar in verhouding staan raakt kant nog wal en is zeer ongeloofwaardig te noemen. De figuren kunnen niet boeien en houden de aandacht niet vast op een positieve manier.

M: Regisseur Nia DaCosta weet ook niets van deze film te maken en het lijkt er dikwijls op dat ze zelf ook geen idee heeft. Alle grapjes zoals het van plaats kunnen wisselen en de Flerkens (de katten) gaan eindeloos door en ze weet geen maat te houden. Nee, dit was echt een vermoeiende film.

R: Deze film had niet gemaakt moeten worden. Ik vond de serie Ms. Marvel al slecht maar die serie is op de tienerjeugd gericht en ik ben van de oude generaties strips. De aftercredit scène vond ik wel weer leuk. Het lijkt erop dat de X-Men hun entree gaan maken in de MCU samen met ook de inmiddels bekende cast van een Fantastic Four film. (De zoveelste Fantastic Four maar dit keer van Marvel zelf.)

M: Is Marvel nog te redden? De volgende film Madam Web draait al in de bioscoop en krijgt ook slechte recensies. Grotere film staan ons nog te wachten met Deadpool & Wolverine die in juli wordt verwacht. Kraven the Hunter in augustus. En Venom 3 zou ook nog moeten uitkomen. En eigenlijk kijk ik alleen uit naar die Deadpool film. Dus ja, het staat er niet echt rooskleurig voor met Marvel.

R: Bij Madam Web heb ik twijfels, ook hier is een hype begonnen met het afzeiken van de film. Ik ben er wel benieuwd naar. The Flash vond ik immers ook niet zo slecht als de menigte schreeuwde. Deadpool verwacht ik vooral veel fanservice. De Venom-serie vind ik in zijn totaal slecht en Kraven zou nog wel eens kunnen verrassen. Zijn die laatst genoemde twee niet van FOX  in plaats van Marvel ?

M: Nee, ze zijn onderdeel van Marvel maar vallen onder de vlag van Sony en worden gedistribueerd door Colombia Pictures. Maar wat gaan ze na deze films doen? Ze moeten nu echt met iets beters en anders komen anders komt er straks niemand meer naar de bioscoop.

René en Michel komen samen niet verder dan 2 sterren voor deze film

Onze score

Geef een reactie