Atomic Blonde (2017) – DVD en Blu-ray

Regisseur David Leitch bewerkte de graphic novel ‘The Coldest City‘ voor zijn eerste speelfilm en dat resulteerde in Atomic Blonde. Een spionagethriller die zich in Duitsland afspeelt tegen het einde van de Koude Oorlog. Spionage maar met het accent op actie. En actie dat krijgen we.

Lorraine Broughton (Charlize Theron) is een MI6 agente die naar Berlijn wordt gestuurd om een lijst met geheim agenten te vinden die ontvreemd is na de dood van een andere MI6 agent. In Berlijn moet ze samenwerken met Percival (James McAvoy), een lastig te peilen collega die zo zijn eigen agenda lijkt te hebben.

Het verhaal begint als Broughton wordt verhoord door de hoge bazen van zowel MI6 als de CIA.  Door middel van flashbacks zien we haar verhaal. Het tijdsbeeld klopt helemaal. Veel neonlicht, herkenbare jaren 80 songs en dito kleding.

Wat Atomic Blonde zo tof maakt zijn vooral de realistische vechtscènes en dat is vooral te danken aan regisseur Leitch. Leitch die zijn carrière begon als stuntman en later als stunt coördinator, weet hoe je een gevecht realistisch moet tonen. En dan laat je ook zien dat vechten vermoeiend en zwaar is. In het grootste gevecht – tegen het einde van de film – staan Broughton en haar tegenstander letterlijk te tollen op hun benen en uit te hijgen tegen de muur om verder te kunnen. Dat zie je tegenwoordig niet zoveel meer waarin het lijkt dat ieder personage maar eindeloos kan door vechten. Een pluspunt dus.

Charlize Theron zet een uitstekende prestatie neer als de stoere MI6 agente. McAvoy speelt met zichtbaar plezier een ietwat geflipte agent. Verder zit er nog een lesbisch tintje aan de film. Het verhaal is spannend en boordevol actie. Naast de hoofdpersonages zitten er ook nog interessante bijrollen in.

Het is jammer dat de plot omwille van het spionage verhaal tegen het eind nodeloos ingewikkeld in elkaar steekt. Het leidt af van het verdere verhaal en met name de actie. Het levert wel een uiterst toffe spionage/actie film op.

Atomic Blonde (Universal) is te koop op DVD en Blu-ray.

Onze score
Samenvatting
Datum

Geef een reactie