The Secret Man – 2017 – DVD en Blu-ray

The Secret Man ook wel bekend onder de titel: Mark Felt: The Man Who Brought Down The White House is een politieke thriller over Mark Felt, de klokkenluider in het Watergate schandaal.

Mark Felt (Liam Neeson) was in de jaren 70 de onderdirecteur van de FBI en werd een van de grootste klokkenluiders uit de Amerikaanse geschiedenis. Als op 17 juni 1972 vijf mannen worden gearresteerd voor de inbraak in het hoofdkantoor van de Democratische Partij, weet Felt instinctief dat er iets niet klopt aan deze inbraak. Met toegang tot alle geheime informatie en met hulp van zijn team treedt hij naar voren als klokkenluider en weet onder het pseudoniem ”Deep Throat” geheime informatie door te spelen naar de krant The Washington Post. Het zijn de journalisten Bob Woodward en Carl Bernstein die voor de onthulling zorgen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat president Richard Nixon op 9 augustus 1974 aftreedt.

Regisseur Peter Landesman maakte al eerder de politieke film Parkland (2013). Parkland is het ziekenhuis waar president John F. Kennedy binnenkwam na de aanslag en volgt alle verwikkelingen in en rond het ziekenhuis. Het is duidelijk dat de man een voorliefde heeft voor politiek getinte films.

Voor kenners van de Amerikaanse politieke geschiedenis valt er weinig nieuws te ontdekken in deze film. Toch is de film boeiend genoeg. De film zal je wel beter bevallen als je een beetje thuis in de geschiedenis van het Watergate schandaal en de rol van president Nixon en zijn naaste medewerkers.

Het is een goed gemaakte, degelijke maar tikkeltje brave en voorspelbare film geworden. Ondanks de effectieve muziek is de film net niet spannend genoeg voor een echte thriller en voor een speelfilm misschien net weer iets te conventioneel. Het acteerwerk is over het algemeen prima maar had wel iets scherper, iets prikkelender gemogen.

The Secret Man (The Searchers) is nu te koop en te huur op DVD en Blu-ray

 

 

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
The Secret Man
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie