Downsizing – 2017 – DVD en Blu-ray

Om de overbevolking en wereldproblematiek op te lossen experimenteert een Noorse wetenschapper met het verkleinen van de mens naar ongeveer dertien centimeter. Centraal in dit verhaal staat het echtpaar Safrenek (Matt Damon en Kristen Wiig) die hier wel heil in ziet. Je draagt bij aan een betere wereld en omdat alles kleiner en dus ook goedkoper is hou je heel veel geld over waardoor je rianter kan leven.

Alexander Payne, de regisseur die meester is in de scherpe satire of zwarte komedie is hier helemaal de draad kwijt. Je kunt je afvragen of het onderwerp zich wel leent voor satire of komedie. Maar daarnaast is de regie, het script en het spel van de acteurs ook niet om blij van te worden.

Het is een interessant uitgangspunt maar dan moet je als regisseur wel weten wat je er mee wilt. Payne lijkt dat niet te weten. Het is vlees noch vis. Is het nu een drama, een komedie, een maatschappijkritische film? Payne lijkt ook veel te veel willen vertellen.

De eerste drie kwartier van de film zijn nog wel aardig maar daarna neemt de film een onverwachte wending die het verdere verloop van de film geen goed doet. Wat dan volgt is een lange zit met personages die niet boeien, een verhaal dat niet boeit, de special effects overtuigen niet. Het is een rommeltje en het gaat nergens naar toe.

Onduidelijk is waarom een regisseur als Payne zich aan dit project verbonden heeft. De man die in al zijn films altijd een duidelijk stempel weet te drukken is hier compleet onzichtbaar.

Waarom de film ook nog eens 2 uur en 5 minuten moet duren is helemaal een raadsel.

Snel vergeten deze film en hopen dat Payne snel weer met een film komt als Sideways of Nebraska.

Downsizing (Paramonut) is nu te koop en te huur op DVD en Blu-ray

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Downsizing - 2017 - DVD en Blu-ray
Beoordeling
11stargraygraygraygray

Geef een reactie