L’amour, c’est mieux à deux / The Perfect Date – 2010 – Video On Demand

In het kader van Walk This Way worden inmiddels voor de vierde keer –  het thema is dit keer Unexpected Love Stories – Europese kwalitatieve films en documentaires uitgebracht door Video on Demand distributie. De films zijn te downloaden op bekende VoD platformen als ITunes en Google Play.

De eerste uit de reeks is een Franse romantische komedie uit 2010 die destijds alleen in Frankrijk zelf uitkwam.

In deze komedie draait het om de boezemvrienden Michel (Clovis Cornillac) en Vincent (Manu Payet). De twee verschillen nogal van elkaar. Zeker als het aankomt op vrouwen. Michel is een hopeloze romanticus en gelooft dat een relatie alleen lukt als de ontmoeting spontaan gebeurt. Vincent daarentegen is meer van de directe benadering van vrouwen en denkt daarbij alleen maar aan seks.

Alles verandert als Michel Angèle (Virginie Efira) ontmoet en Vincent Nathalie (Annelise Hesme). Beide zijn stapelverliefd maar lopen ook tegen hindernissen aan. Nathalie is het beu om alleen als lustobject gezien te worden en Michel raakt van slag als zijn spontane ontmoeting met Angèle in scène gezet blijkt te zijn door Michel en Nathalie.

Het zal geen romantische komedie zijn als de stellen toch niet weer bij elkaar komen maar dan zijn er inmiddels al heel wat geestige ontwikkelingen geweest.

The Perfect Date is een heerlijke spontane en frisse komedie met fijne acteurs die onderling ook chemie hebben. Het verhaal is geschreven door Arnaud Lemort en samen met Dominique Farrugia geregisseerd.

Het is aan het initiatief Walk This Way te danken dat een pareltje uit de rijke Franse filmcultuur toch nog op VoD te zien is.

The Perfect Date is vanaf 10 september te zien op VoD

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
The Perfect Date - 2010 - VoD
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie