The Gringo – 2018 – DVD en Blu-ray

The Gringo, beter bekend als Gringo is een actie komedie van Nash Edgerton. Nash is de iets oudere broer van Joel Edgerton, een van de castleden in deze over het algemeen redelijk vermakende film.

Harold (David O’Yelowo) is een medewerker van een schimmig farmaceutisch bedrijf dat geleid wordt door zijn bazen Richard Rusk (Joel Edgerton) en Elaine Markinson (Charlize Theron). Zij lijken het beste met hem voor te hebben maar Harold ontdekt dat hij op het punt staat ontslagen te worden en bedenkt een plan om er financieel beter uit te komen.

Op zijn zakenreis in Mexico ensceneert hij zijn eigen ontvoering maar dat loopt al gauw helemaal uit de hand als zijn bazen heel andere plannen lijken te hebben. Voor hij het weet wordt hij omringd door dubieuze zakenlui, huurmoordenaars, drugsbaronnen en de DEA.

Nash Edgerton is een druk baasje. Hij is stuntman, acteur en regisseur. Van alle markten thuis dus. Daarbij kan hij altijd terugvallen op zijn ook actieve broer Joel als Richard, de toch niet zo loyale baas  – die ook al acteert en regisseert. Daarnaast heeft hij een leuke cast weten te strikken met Charlize Theron als de vuilbekkende en sexy bitch Elaine en David O’Yelowo als Harold die er heerlijk op los kan schmieren. Daarnaast zijn er een paar leuke bijrollen van Amana Seyfried, Thandie Newton en Sharlto Copley.

De film is als geheel net iets te rommelig en duurt te lang (1 uur en 51 minuten) om echt te overtuigen. Dat neemt niet weg dat bijna iedereen wel van deze film kan genieten omdat de film lekker wegkijkt en je vermaakt. De film zal je verder niet heel lang bij blijven maar dat zal ook zeker niet de bedoeling van de makers zijn geweest.

The Gringo (The Searchers) is nu te koop en te huur op DVD en Blu-ray

 

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
The Gringo - 2018 - DVD en Blu-ray
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie