The Last Son (Chappaquiddick) – 2017 – DVD en Blu-ray

The Last Son van regisseur John Curran (The Painted Veil, Stone) is een speelfilm over een redelijk onbekend stuk Kennedy geschiedenis. In deze film draait het om Ted Kennedy, de jongste zoon van Joe Kennedy die in een persoonlijke tragedie terechtkomt.

Zijn broers, de charismatische John F. en Robert Kennedy zijn dan al vermoord. Ted is al actief in de politiek tot een tragisch ongeluk roet in het eten gooit.

Op het eiland Chappaquiddick in Massachusetts in 1968 is op dat moment een feestje gaande met alle medewerkers die aan Robert Kennedy’s presidentiële campagne van 1968 hadden meegewerkt. Op die avond vertrekt Ted samen met Mary Jo met de auto richting haven. Ze raken van de weg en belanden in het water waarbij Mary Jo verdrinkt en Ted het overleeft.

The Last Son is vooral een goed gemaakte en degelijke film die sec de feiten vertelt en waarin prima acteerwerk te zien is. Als kijker heb je in eerste instantie nog wel je mening over de keuzes die Ted daarna maakt. Maar al snel wordt duidelijk dat Ted vooral gebukt gaat onder de familienaam, zijn tirannieke vader en een heel batterij aan pr- en marketingmensen die de loop van de gebeurtenissen naar hun hand willen zetten.

Jason Clarke vertoont zowaar gelijkenissen met de echte Ted Kennedy en de bijrollen van Kate Mara als Mary Jo en Ed Helms als Joseph Gargan zijn prima.

Als je van politieke films met intriges houdt dan zit je met The Last Son wel goed. Als film zelf is het misschien een beetje magertjes.

The Last Son is nu te koop en te huur op het The Searchers Label.

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
The Last Son - 2017 - DVD en Blu-ray
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie