De Beste Films van 2019 (Volgens Michel)

De beste films (die ik gezien heb) over 2019 in willekeurige volgorde.

1. Green Book (R: Peter Farrelly)(2018) Viggo Mortensen en Mahershala Ali zijn meesterlijk in deze heerlijke film met een serieus thema. Won de Oscar voor Beste Film en Ali nam een beeldje mee voor Beste Bijrol.

2. If Beale Street Could Talk (R: Barry Jenkins)(2018) Jenkins wist mij na Moonlight weer te verrassen met deze mooie film over hoop, geloof, liefde maar ook racisme. Naar het boek van James Baldwin.

3. Rocketman (R: Dexter Fletcher)(2019) Na Bohemian Rhapsody van vorig jaar weer een geweldige muziekfilm. Dit keer over het leven Elton John. Een heel andere opzet maar overtuigend en aanstekelijk.

4. Once Upon A Time in … Hollywood (R: Quentin Tarantino)(2019) Wat Tarantino met dit verhaal in deze film doet is weer geweldig. Bovenal is het een eerbetoon aan de jaren 60.

 

5. The Irishman (R: Martin Scorsese)(2019) Wat ik hier van vind kun je hier lezen.

6. Parasite (R: Bong Joon Ho)(2019) Nog op de valreep van het oude jaar gekeken en gelukkig maar want Parasite is een meesterlijke film. Met een sociaal-maatschappelijke boodschap maar ook nog eens knap verteld en visueel vormgegeven. Je wordt dikwijls op het verkeerde been gezet.

7. Marriage Story (R: Noah Baumbach)(2019) Voor Filmvandaag schreef ik deze recensie.

8. Can You Ever Forgive Me (R: Marielle Heller)(2018) Een verrassende film in alle opzichten met een prachtig ingetogen acterende Melissa McCarthy. Nog niet gezien? Zeker doen!

9. Joker (R: Todd Phillips)(2019) Mijn recensie is hier te lezen.

10. Vice (R: Adam McKay)(2018) Na The Big Short weet McKay ook met deze film weer te imponeren. Het zal niet ieders stijl zijn en soms is het ook wat veel maar er valt wel degelijk te genieten in Vice.

Dit was filmjaar 2019. Op naar 2020. Suggesties, op- en aanmerkingen zijn altijd welkom!

 

Onze score

Geef een reactie