Ook nog gezien: Le Mans ’66, Midway, Angel has Fallen en Knives Out

Le Mans ’66 (2019) van regisseur James Mangold (Walk the Line – Logan) – alternatieve titel Ford v Ferrari – is een heerlijke film die over de strijd tussen auto fabrikanten Ford en Ferrari gaat maar ook over de wedstrijd Le Mans 1966.  Het is een waargebeurd verhaal waarin autobouwer Carroll Shelby (Matt Damon) samen met coureur Ken Miles (Christian Bale) een auto bouwt om de 24-uurs wedstrijd Le Mans te rijden. En het daarmee opnamen tegen het team van Ferrari. De grote winnaar tot aan dat moment. De samenwerking tussen Damon en Bale is erg prettig en het geeft een mooi inkijkje in de onderlinge strijd tussen Ford en Ferrari. Verder zijn er heerlijke bijrollen van onder meer Jon Bernthal en Josh Lucas. De film focust op die strijd maar op het eind worden we natuurlijk getrakteerd op een mooi gefilmde autorace.

Midway (2019) van regisseur Roland Emmerich is een verfilming van de gelijknamige film uit 1976 met Charles Heston en Henry Fonda. Emmerich staat niet bekend om subtiliteit getuige zijn tenenkrommende films als Independence Day en Godzilla maar weet zich in deze film zowaar redelijk in te houden. De slag op zee tegen de Japanners in juni 1942 net na de aanval op Pearl Harbor door de Japanners. Redelijk genuanceerd beeld van de strijd, kleine karakterontwikkelingen en prachtig visueel vorm gegeven beelden van de vliegtuig aanvallen. Meer spektakel dan drama maar voor een regisseur als Emmerich redelijk ingehouden. Wat rest is een prima te genieten oorlogsfilm.

Angel has Fallen (2019) is alweer het derde deel uit de reeks met president beveiliger Mike Banning (Gerard Butler) die dit keer zelf het doelwit is. Na een mislukte aanslag op de president Trumbull (Morgan Freeman) wordt hij verdacht van de aanslag. Alle registers gaan weer open in deze ook weer spannende film van regisseur Ric Roman Waugh (Shot Caller – zie Filmvandaag recensie) die ook wel raad weet met actie. Als je alle films (Olympus has FallenLondon has Fallen) gezien hebt zul je ook zeker van deze genieten.

Knives Out (2019) is een ‘whodunit’ van regisseur Rian Johnson maar net even anders. Het genre is weer populair getuige films als Murder on the Orient Express (2017) van regisseur Kenneth Branagh en het nog te verwachte Death on the Nile (oktober 2020) ook van Branagh. Johnson is wat speelser en brutaler met dit genre en dat resulteert in deze heerlijke film met een sterrencast. Daniel Craig als detective Benoit Blanc steelt de show met zijn gekke accent en dito maniertjes. Maar ook de prachtige Ana de Armas en veteraan Christopher Plummer zijn op dreef. Een heerlijke film die je zeker kunt gaan zien.

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Films ook nog gezien: Le Mans '66, Midway, Angel has Fallen en Knives Out
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie