El Reino – 2018 – DVD en Blu-ray

El Reino is een Spaanse politieke thriller van regisseur Rodrigo Sorogoyen die maar liefst zes Goya’s won. De Spaanse Oscar zullen we maar zeggen. Spanje en meer zuidelijke landen kenden grote politieke schandalen. Iets wat wij niet echt kennen. Dat maakt het misschien lastig om helemaal mee te gaan in deze film.

Manuel López-Vidal (Antonio de la Torre) is een charismatische en geliefde politicus die zich net als zijn collega’s schuldig maakt aan corruptie. Dat wordt stelselmatig in de doofpot gestopt. Als de corruptie uit lijkt te komen en de schuld steeds meer richting Manuel gaat doet hij er alles aan om de schuld te ontlopen en deinst hij er niet voor terug om al zijn collega’s erbij te lappen. Zijn aanzien en zijn familie zijn een hoog goed. In een hoog tempo met veel conversaties en personages snelt de film met een techno soundtrack voorbij.

Heb niet de illusie om al die personages, dialogen en het schandaal te volgen dan wel te ontrafelen. Dat is niet te doen. Je moet dat echt loslaten en zodra je dat doet gaat de film je steeds meer grijpen. Hij wordt spannender en het is intrigerend om te zien wat de hoofdrolspeler allemaal doet om niet ontmaskert te worden. In de slotscène schuift Manuel aan in een talkshow om bij Inés (Mónica López) alles uit de doeken te doen. Het einde is even abrupt als verrassend. Maar het is het enige juiste einde. Een sterk slotaccoord.

Je moet er even voor gaan zitten en het is geen gemakkelijke zit maar uiteindelijk krijg je er wel iets voor terug.

3 sterren.

Met dank aan: Remain in Light

 

 

 

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
El Reino - 2018 - R: Rodrigo Sorogoyen
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie