The Boy Behind the Door – 2020 – Pathé Thuis

Regisseurs David Charbonier en Justin Powell debuteren met The Boy Behind the Door – die overigens al dateert van 2020 – en hebben inmiddels al hun tweede film The Djinn (2021) afgerond. De twee jeugdvrienden hebben ongetwijfeld een voorliefde voor horror en voor Stanley Kubrick’s The Shining maar komen nergens in de buurt van de grootmeester.

Bobby (Lonny Chavis) en Kevin (Ezra Dewey) zijn twee vriendjes die in het bos aan het honkballen zijn als Kevin plots verdwijnt. Als Bobby Kevin gaat zoeken wordt hij uren later wakker in een kofferbak. Hij weet te ontsnappen en wil het bos invluchten als hij Kevin vanuit het nabijgelegen huis hoort roepen. Hij besluit zijn vriend niet achter te laten en gaat alleen het huis in. Daar blijkt hij niet alleen te zijn en het wordt een strijd van leven op dood.

Dat een belofte aan Kevin: “We blijven samen tot de laatste snik” nog zo gevaarlijk voor Bobby zou worden, dat had hij van tevoren nooit kunnen bedenken. Dat hij met gevaar voor eigen leven Kevin toch probeert te bevrijden die gevangen wordt gehouden in het huis, is te prijzen. Het is alleen jammer dat de twee regisseurs er zo’n waardeloze film van hebben gemaakt.

Met slecht schrijfwerk – want totaal onsamenhangend -, slecht camerawerk – donker en weinig inventief -, slecht acteerwerk – nou vooruit, die twee ventjes spelen niet eens zo slecht maar de volwassen; om te janken, slechte muziek – rare keuzes en intervallen ook. Er is werkelijk niets ‘goeds’ aan deze film te ontdekken. In een pervers verhaal over kindermisbruik door vieze mannen en een vies wijf dat de kinderen aan de mannen levert, is werkelijk niets te beleven. De film is van een droevig niveau, alle horror clichés worden uit de kast getrokken en een scenario waar de tranen van in je ogen springen. Na een half uur heb je het al helemaal gehad met deze regisseurs die zichzelf waarschijnlijk zo goed vinden dat ze schaamteloos een knipoog uit het meesterwerk The Shining van Kubrick in de film proppen. En dan moet je nog een uur.

Nee, zo slecht en tenenkrommend kom je ze niet vaak tegen. Ik heb niets tegen indie-horror – denk aan de The Blair Witch Project – maar deze kun je maar beter snel mogelijk overslaan en je tijd besteden aan films die wel spannend en overtuigend zijn.

Mocht je hem toch willen zien: vanaf 3 maart op Pathé Thuis en vanaf 15 maart te koop op DVD en Blu-ray.

1 ster

Met dank aan Triple P Entertainment.

Onze score

Geef een reactie