Poker Face – 2022 – Bioscoop

Acteur, regisseur en scenarist Russell Crowe overspeelt zijn hand met de nieuwe film Poker Face. Naast regie en spel schreef hij voor het eerst ook een scenario en daarmee heeft hij teveel petten op en verliest hij het overzicht. Dat is jammer want met wat meer focus had het best een goede film kunnen worden. Nu lijkt het alsof ook Crowe niet weet welk verhaal hij wil vertellen.

Bron foto: TMDB

Jake Foley (Russell Crowe) is een techmiljardair en een heel goede pokerspeler. Op een avond nodigt hij zijn oude vrienden uit om poker te komen spelen. De inzet is hoog en er kan veel verdiend worden. De prijs die ze daarvoor moeten betalen is hoog. Maar de avond loopt anders dan verwacht.

Poker Pace begint veelbelovend en houdt het meest tussen een drama en een psychologische thriller en je vraagt je continue af waar het heen zal gaan. Na een minuut of veertig verandert de toon van de film en wordt het een actiefilm met thrillerelementen. De actie is echter zo onbenullig en de karakters zo bloedeloos dat niemand daar warm of koud van wordt. Om in de laatste tien minuten af te sluiten met een quasi filosofisch sausje in de vorm van een wel heel slechte voice-over van Crowe zelf.

De film is een volledig Australische productie, waarmee Crowe min of meer weer even terug is in zijn thuisland. Hij komt zelf uit Nieuw-Zeeland. Dus veel Australische acteurs waaronder Liam Hemsworth, de minder bekende broer van Chris en Luke Hemsworth.

Bron foto: TMDB

Als Crowe de focus had gehouden op de ontwikkelingen tussen hem en zijn vrienden, dan had dat best een spannende psychologische thriller kunnen opleveren. Nu ga je van een interessant gegeven opeens vol de actie in waardoor de personages er opeens niet meer toe doen. Om het vervolgens wel weer heel dramatisch af te sluiten. Crowe is al decennia lang een prima acteur, heeft een paar aardige films geregisseerd maar nog nooit een scenario geschreven. Daar zit het probleem dus ook. De film voelt onevenwichtig en de interessante thema’s maar ook de personages worden helemaal niet uitgewerkt. Met een speelduur van 90 minuten is dat te kort of je had de focus op één thema moeten houden. Nu slaat de film echt aan alle kanten dood en ga je met een kater naar huis. Crowe kan zich in de toekomst maar beter weer richten op acteren en af en toe een film regisseren maar dit is blufpoker van de ‘bovenste plank’.

Onze score

Geef een reactie