Michel Versus René – Blue Beetle – 2023 – HBO Max

We zijn al weer terug met een nieuwe film. De laatste DC superheldenfilm Blue Beetle draaide een tijdje in de bioscoop en is nu al te zien op streamingdienst HBO Max. De laatste DC-film die wij zagen en besproken was The Flash en daar waren wij beiden best enthousiast over. Er zat wat meer vaart en humor in en deze lijn hebben ze doorgetrokken in deze nieuwe film. Het personage ken ik verder niet, daar zal René jullie vast meer over vertellen. Mijn eerste indruk is dat ik me best vermaakt heb met deze film.

R: Ik wist niet zoveel over deze superheld behalve dat hij uit het DC-universum komt. De special-effects waren in ieder geval beter dan die van The Flash maar of je daar een film mee redt is altijd de vraag. Jongen vind een artefact dat zich hecht aan zijn lichaam en geest en zo ontstaat de Blue Beetle. Een soort Iron Man met een magisch/technisch thema.

M: Blue Beetle gaat over de Mexiaanse tiener Jaime Reyes die na zijn studie terugkeert naar zijn geboorteplaats en ontdekt dat er het een en ander verandert is. Alle hoop is op hem gevestigd en met zijn diploma moet hij vast een goede baan kunnen vinden om zijn familie te helpen. Dat loopt allemaal net wat anders en voor je het weet is de tiener een superheld. Wat dat betreft, weinig nieuws onder de zon. Alleen de Latino omgeving en de grotendeels Mexicaanse cast maken dit een plezierige film om naar te kijken. De enige bekende naam is die van Susan Sarandon als de kwade genius. René, wat is jouw eerste indruk?

R: Het hele drukke over de top latino gebeuren stoorde mij juist enorm. De grappen vond ik niet leuk en voorspelbaar en alles kwam op mij veel te chaotisch over. Ik had de indruk dat men te veel hun best deed om lollig te zijn.

M: Oh, echt? Dat had ik nou helemaal niet. Voor mij maakte dat juist de film een heel stuk leuker. Het was misschien wel voorspelbaar en chaotisch maar mij stoorde het niet.

M: De regisseur Angel Manuel Soto ken ik niet en ook zijn vorige films niet. Evenals de cast, hoofdrolspeler Xolo Maridueña is bekend van de serie Cobra Kai – die ik nog niet gezien heb – maar jij wel René. En Bruna Marquezine als Jenny Kord is een Braziliaanse actrice die een mooie verschijning is maar die ik verder ook niet ken. Zo’n onbekende cast vind ik altijd wel lekker want dat leidt wat minder af. René, wat vind jij van de cast?

R: Cobra Kai is zeer de moeite waard als je fan bent van het origineel (The Karate Kid) en Xolo is in beide rollen te genieten. Geen super acteur maar wellicht moet hij nog groeien. TV is toch anders dan een volledige bioscoop film.

M: Ondanks dat de film als genre niks nieuws brengt is het verder wel een aardige film om naar te kijken. Met name de vaart en humor en de luidruchtige Mexicaanse familie houden de film luchtig. Had de film gemaakt moeten worden? Nee, niet perse maar het resultaat valt me niet tegen. Voor een film die toch nog twee uur duurt heb ik me er wel mee vermaakt. Maar goed, de vraag die we al eerder gesteld hebben: is de kijker superheldenmoe? is nog van toepassing. Marvel heeft het lastig, DC doet het iets beter en ondergaat een hele verandering nu James Gunn daar aan het roer staat maar zitten we nog wel op dat soort films te wachten. We gaan het zien. René, wat denk jij?

R: Ik ben het niet met je eens. Er is nog niet veel veranderd;James Gunn moet zichzelf nog bewijzen want tot nu toe is alles van DC geen hoofdprijs geworden. Ik ben van mening dat het wel meespeelt dat ook ik superheldenmoe word. Enkel een nieuw soort origine verhaal of een andere kijk op, zou een nieuwe impuls kunnen geven. De serie The Boys doet het heel goed en hier worden helden juist afgeschilderd als gewelddadige leeghoofden 😊 Zo ook de gewelddadige over de top tekenfilm Invincible met een bekende stemmencast. Ik ben benieuwd hoe bijvoorbeeld Disney met Deadpool 3 om zal gaan daar dit zo’n typisch gewelddadige film zal moeten worden.

M: Ik zou de film 3 sterren geven en jij René?

R: Ik geef er maar 2. Popcorn vermaak maar voor mij te druk door de overdadige “Humor”.

Onze score

Geef een reactie