The Big Sick – 2017 – DVD en Blu-ray

The Big Sick vertelt het verrassende, waargebeurde verhaal van de Pakistaanse standup comedian Kumail Nanjiani (die zichzelf speelt) en zijn vriendin Emily (een rol van Zoe Kazan). De twee leren elkaar kennen tijdens een van de optredens van Kumail. Na een one-night stand besluiten de twee elkaar niet meer te zien. Ze blijven elkaar toch zien en zo groeit de relatie. Probleem is alleen dat de ouders van Kumail liever zien dat hij met een Pakistaanse vrouw trouwt.

Nanjiani en zijn vriendin Emily V. Gordon schreven samen het script voor deze film en omdat het hun verhaal is geeft dat meteen iets authentieks. De regie is in handen van Michael Showalter. Een schrijver, acteur en regisseur die veelal televisiewerk doet.

Het eerste uur van de film is een beetje vlak. We zien de eerste ontmoeting van Kumail en Emily, de drang van zijn ouders om een Pakistaanse vrouw voor hem te vinden en zijn pogingen om een echte standup comedian te worden. Eigenlijk is hij een Uber-chauffeur die probeert door te breken. Er gebeurt niet zo gek veel in deze introductie. Het is allemaal niet echt heel grappig (de grappen uit het stand-up wereldje zal ook niet iedereen aan spreken) en ook de relatie van Kumail en Emily komt niet echt lekker uit de verf.

In het tweede uur, als Emily de relatie verbroken heeft omdat ze erachter komt dat Kumail haar verzwegen heeft bij zijn ouders vanwege de traditie om uitgehuwelijkt te worden en zij even later ernstig ziek wordt veranderd de film van toon en kleur. Het verhaal krijgt meer vorm, meer diepgang en nieuwe karakters worden geïntroduceerd (de ouders van Emily, gespeeld door Holly Hunter en Ray Romano) en thema’s als familiebanden, tradities en keuzes maken worden behandeld.

Kumail heeft er goed aan gedaan om zich te omringen met goede acteurs. Met name Zoe Kazan (kleindochter van regisseur Elia Kazan) en Ray Romano zijn een genot om naar te kijken. De film balanceert tussen komedie en drama. Enige richting of duiding daarin ontbreekt. Daarnaast is de film met twee uur ook aan de lange kant. Een half uur minder had de film zeker geen slecht gedaan.

Wat rest is een authentiek en origineel verhaal verpakt als een indie rom-com. Over het algemeen is het een prima komedie die menigeen zal laten lachen of juist zal laten ontroeren.

The Big Sick (The Searchers) is nu te koop en te huur op DVD en Blu-ray

Onze score
Samenvatting
Datum

Geef een reactie