Happy Death Day – 2017 – DVD en Blu-ray

Happy Death Day is een originele horror-variant op het Groundhog Day thema. Naar de gelijknamige film uit 1993 met Bill Murray. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen de makers gedacht hebben.

Regisseur Christopher Landon, die al eerder met het genre mocht oefenen in films als Paranormal Activity: The Marked One (2014) en Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (2015) varieert behendig met het thema in Happy Death Day.

Tree (Jessica Rothe) beleeft haar verjaardag iedere dag opnieuw. Zo wordt ze ochtends wakker in een studentenkamer bij iemand die ze niet kent. Er is die dag een surprise party voor haar georganiseerd maar er is ook moordenaar (met een baby masker) die het op haar gemunt heeft. Zo sterft ze iedere keer een vreselijke dood. Ze zal op zoek moeten gaan naar haar moordenaar. En dat levert een redelijk spannende film op.

Happy Death Day is overigens geen echte horrorfilm in de stijl van Friday the 13th. Daarvoor mikt de film teveel op een jeugdig publiek. Ook de nodige komische en zelfs dramatische elementen zorgen daarvoor. De film moet het meer van de spanning en de humor hebben dan van echte horror of echte ‘slasher’ momenten.

Jessica Rothe speelt haar rol overtuigend. Van bitch tot iemand die inziet dat ze niet altijd zo ‘aardig’ is geweest.  De bijrollen zijn leuk maar niet meer dan dat.

De regisseur komt nog met een twist voordat Tree erachter komt wie haar moordenaar is. Die persoon is vergezocht en ongeloofwaardig en haalt het eerste goede uur van de film wel naar beneden.

Regisseur Landon verklaart ook niet waarom Tree in een tijdloop terecht komt maar zijn verklaring is dat hij dat wil bewaren voor een eventueel vervolg. Of dat nou een goed idee is?

Het is wel tof dat de makers aan het eind nog wel refereren aan de film Groundhog Day.

Happy Death Day (Universal) is te koop en te huur op DVD en Blu-ray.

Filminformatie: Happy Death Day – 2017 – R: Christopher Landon – Duur: 96 minuten – Genre: Horror/Thriller – Cast: Jessica Rothe, Israel Broussard en Ruby Modine.

 

 

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Happy Death Day - 2017 - DVD en Blu-ray
Beoordeling
21star1stargraygraygray

Geef een reactie