The Sinner – 2017 – Serie – Netflix

In de misdaadserie The Sinner volgen we de jonge moeder Cora Tannetti (Jessica Biel) die op klaarlichte dag, op een strand vol getuigen vanuit het niets een jongeman doodsteekt. Een gruwelijk tafereel. Iedereen, inclusief Cora zelf, tast in het duister. Ze bekent al vrij snel maar de gedreven rechercheur moordzaken Harry Ambrose (Bill Pullman) duikt vol in de zaak en wil de moord tot op de bodem uitzoeken. Dat deze man zelf ook de nodige frustraties en eigenzinnigheden heeft maakt het alleen maar interessanter

Hier begint de serie van acht afleveringen pas echt. De vraag is hier niet wie of wat er vermoord is maar waarom de man vermoord is. In de overige afleveringen gaan we terug naar de jeugd van Cora die vele geheimen kent. De titel verraadt al een beetje dat godsdienst een grote rol speelt. Natuurlijk worden we als kijker ook een aantal keer op het verkeerde been gezet waardoor je steeds geboeid en verrast blijft.

The Sinner is spannend, intrigerend, meeslepend en mooi gefilmd. Maar de grootste troef zijn de rollen van Jessica Biel en Bill Pullman. Zij zorgen met hun spel dat de serie ver boven de middelmaat uitstijgt. Een serie die het best tot zijn recht als je hem in een keer bekijkt.

4 sterren

The Sinner (Label: Universal) is nu te koop en te huur

Filminformatie: The Sinner – 2017 – R: Antonia Campos e.a – Duur: 480 minuten – Genre: misdaad/crime – Cast: Jessica Biel, Bill Pullman, Christopher Abbott

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
The Sinner - 2017 - Serie
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Geef een reactie