Beautiful Boy – 2018 – DVD en Blu-ray

Beautiful Boy van de Vlaamse cineast Felix van Groeningen is een waargebeurd verhaal over een vader en een zoon. De zoon (Timothèe Chalamet) kampt met een drugsverslaving en de vader (Steve Carell) doet er alles aan om zijn zoon te redden. Maar is hij te redden en wil hij dat zelf wel?

Muziekjournalist David Sheff (Carell) heeft een goede band met zijn zoon Nic (Chalamet) maar als hij ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld in. Nic is de zoon uit een eerder huwelijk. In zijn huidige huwelijk heeft hij nog twee jonge kinderen. David besluit alles in het werk te stellen om zijn zoon te redden maar ook om te begrijpen. Hoe meer hij probeert, hoe meer hij inziet dat Nic niet te redden is en misschien ook wel niet gered wil worden.

Van Groeningen wist al eerder te ontroeren met prachtige films als De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown en weet ook hier een prachtige, ontroerende film te maken die nog het meest aanvoelt als een kruising tussen een Amerikaanse indie-film en een Europese arthouse film voor een groot publiek.

Chalamet laat na Call Me By Your Name wederom zien dat hij een veelbelovend jong talent is en Carell laat ook nu weer zien dat hij veel meer kan dan alleen komedie. Het spel tussen de twee acteurs ontroert in alles. Van dialoog tot lichaamstaal.

Van Groeningen kiest voor een fragmentarische aanpak met veel flashbacks die door de vernuftige montage heel goed werken maar soms ook wel eens verwarrend kunnen zijn. Ook hier is gekozen voor een ijzersterke soundtrack die heel goed past bij de sfeer van de film.

Naast Ben is Back, die andere film over een verslaafde tiener is deze Beautiful Boy (naar de song van John Lennon) een mooi voorbeeld van hoe het ook anders kan. Niet perse beter maar anders. Een grote film die gelukkig heel klein en intiem aan voelt en laat zien dat een Europese cineast ook in Amerika een prachtige film kan maken.

Beautiful Boy is nu te huur en te koop op DVD en Blu-ray

Label: The Searchers


Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Beautiful Boy - 2018 - R: Felix van Groeningen
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Geef een reactie