Billionaire Boys Club – 2018 – DVD en Blu-ray

Billionaire Boys Club is het waargebeurde verhaal van de vrienden Joe Hunt (Ansel Elgort) en Dean Karny (Taron Egerton) die de Billionaire Boys Club oprichtten in de beginjaren 80. Een club die zich bezighoudt met beleggingsfraude. Ze worden pas echt succesvol als ze in zee gaan met de zakenman Ron Levin (Kevin Spacey) maar al snel blijkt dat ze zijn opgelicht door Levin. Dan volgt alleen nog wraak.

Dit verhaal is al eens in 1987 verfilmd als een serie van Marvin J. Chomsky (van huis uit een documentairemaker) met in een van de hoofdrollen Judd Nelson (die in deze nieuwe film een klein rolletje heeft).

Deze film vertoont kenmerken met The Wolf of Wall Street (Scorsese) maar is in zijn soort veel duisterder. De film heeft niet de energie van bovengenoemde maar de film kent een behoorlijk tempo. De film komt pas echt op gang als Kevin Spacey (vermoedelijk in zijn laatste rol) als Levin ten tonele komt. Zoals wel vaker in dit soort films blijft de materie van het grote geld en beleggingsfraude voor de leek lastig.

Regisseur James Cox (Wonderland) mist de charme en het vakmanschap om de film echt te laten beklijven. Het script is niet sterk genoeg, de regie te matig en de (misschien te jonge) acteurs kunnen daar uiteindelijk ook niets mee. De film voelt als een prima tussendoortje en dat zullen de makers niet voor ogen hebben gehad.

Billionaire Boys Club is nu te koop en te huur op DVD en Blu-ray

Label: Remain in Light


Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Billionaire Boys Club - 2018 - R: James Cox
Beoordeling
21star1stargraygraygray

Geef een reactie