American Animals – 2018 – DVD en Blu-ray

De van origine documentaire maker Bart Layton die in 2012 debuteerde met zijn film The Imposter, komt nu met American Animals over een uit de hand gelopen kunstroof overval, dat ook nog eens waargebeurd is.

De vier schoolvrienden Spencer (Barry Keoghan), Warren (Evan Peters), Eric (Jared Abrahamson) en Chas (Blake Jenner) besluiten om de meest waardevolle en zeldzame boeken uit de schoolbibliotheek van de Universiteit van Transsylvania, Louisiana te stelen. Wat begint als een ridicuul plan mondt al snel uit in serieuze plannen en als kijker voel je direct aan dat dit niet goed kan aflopen.

Layton weet met deze film feilloos werkelijkheid en fictie met elkaar te combineren in dit vlotte verhaal dat ook nog eens grappig, onthutsend en spannend is. De film opent sterk met de introductie van alle hoofdrolspelers en daarna zien en horen we de echte personages die hun kant van het verhaal toelichten. Met sterke en grappige visuele vondsten zit je als kijker al snel geboeid te kijken. De vier hoofdrolspelers acteren allemaal erg sterk en hun karakters worden goed uitgewerkt. Het zijn vier talentvolle jongens die zich op de een of andere manier toch onbeduidend in deze wereld voelen en zich willen laten gelden. Al snel komen de twijfels en morele bezwaren om de hoek kijken.

Naarmate de film vordert en de plannen concreter worden, wordt ook de film spannender. Ook de soundtrack doet zijn werk in deze. De film geeft een knipoog naar alle bekende heist-films waarin altijd alles lukt maar deze film laat de onthutsende werkelijkheid zien en toont daarmee een heel ander beeld.

Layton levert een sterke, verrassende film af die zeker gezien mag worden.

American Animals is nu te koop en te huur.

Label: The Seachers

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
American Animals - 2018 - R: Bart Layton - DVD en Blu-ray
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Geef een reactie