Wildlife – 2018 – DVD en Blu-ray

Jerry (Jake Gyllenhaal) en Jeanette (Carey Mulligan) wonen met hun zestienjarige zoon Joe (Ed Oxenbould) in Great Falls, Montana. Het is de jaren 60 en op het eerste gezicht vormen ze een gelukkig gezin. Jerry werkt op de golfbaan maar verliest zijn baan omdat hij iets te amicaal met de klanten is. Als Jerry uit trots zijn oude baan niet terug neemt (als die kans hem geboden wordt) besluit hij van de ene op de andere dag zich aan te sluiten bij de vrijwillige brandweer. Daar zitten ze te springen om mensen. De aanstelling levert bijna niets op en hij is ook nog eens maanden van huis. Door de ogen van de jonge Joe zien we vervolgens een huwelijk en gezin totaal ontwrichten.

De jonge moeder voelt zich in de steek gelaten en raakt emotioneel zo in de war dat ze troost vind bij een oudere man die ze heeft leren kennen.

Het knappe aan deze film is dat we de crisis en het uiteen vallen van het gezin vooral door de ogen van de jonge Joe zien. Een knappe rol van de Australische Oxenbould. Als de vader na maanden terug keert lopen de spanningen hoog op.

Paul Dano die we vooral als acteur kennen debuteert hier als regisseur. En dat doet hij heel bekwaam. Misschien nog iets te voorzichtig maar dat stoort niet. Dano neemt alle tijd voor zijn verhaal en de karakters. Hij schreef het script samen met Zoe Kazan (de kleindochter van Elia Kazan). De film is gebaseerd op het boek van Richard Ford. Het plot is misschien niet bijster interessant maar de film moet het vooral hebben van de acteerprestaties van Gyllenhaal, Mulligan en in het bijzonder van Oxenbould. Ook de cameravoering, het tijdsbeeld en de prachtige natuurbeelden dragen daar aan bij. Gelukkig weet Dano de speelduur binnen de perken te houden waardoor de film nooit te langdradig of saai wordt.

Dano is voornemens om weer te gaan regisseren en heeft met Wildlife een mooi visitekaartje afgeleverd.

Wildlife is vanaf nu te koop en te huur

Label: Cherrypickers Films

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Wildlife - 2018 - R: Paul Dano - DVD en Blu-ray
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie