Michel Versus René – Spenser Confidencial – Netflix

We zouden eigenlijk deze maand Black Widow behandelen. Een nieuwe film van Marvel maar het coronavirus gooit roet in het eten. Daarom zijn we uitgeweken naar de Netflix original film Spenser Confidencial.

Het is inmiddels de vijfde samenwerking tussen regisseur en acteur Peter Berg en acteur Mark Wahlberg. Die twee liggen elkaar wel zou je kunnen zeggen. Na de films Lone Survivor (2013), Deepwater Horizon (2016), Patriots Day (2016) en Mile 22 (2018) is Spenser Confidencial hun nieuwe samenwerking.

Synopsis: Spenser (Mark Wahlberg) komt net uit de gevangenis en wordt opgevangen door Henry (Alan Arkin) die hem in huis neemt. Hier kan hij wel even terecht. Hij blijkt echter een kamergenoot te hebben. Dat is Hawk (Winston Duke) een MMA vechter die wil leren boksen. Ook zit de ex van Spenser, Cissy (Eliza Shlesinger) achter hem aan. Spenser, een oud-politieagent die zich steeds in de nesten werkt komt al snel in de onderwereld van Boston terecht en gaat samen met Hawk op onderzoek uit.

M: Bij de combinatie Berg en Wahlberg weet je meestal wel wat je kunt verwachten. Of een snoeiharde actiefilm of een mix van actie en humor. Het laatste is van toepassing op deze film. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel van deze film genoten heb ondanks dat het allemaal al wel eens eerder en beter gedaan is. Natuurlijk, het verhaal is voorspelbaar maar dat zit deze film niet in de weg. René, wat is je eerste gevoel bij deze film?

R: De film keek lekker weg. Het verhaal is er een van dertien in een dozijn maar de humor deed mij soms ook een beetje aan Lethal Weapon denken. Een soort van tekenfilm humor waarbij absurde dingen soms toch gebeuren.

M: Ook de samenwerking met Walhberg en Winston Duke was wel te doen. Die Winston Duke ken ik eigenlijk niet zo. Hij heeft wel wat bijrollen in grote films gehad maar is verder niet zo bekend. Alan Arkin en Eliza Shlesinger hadden ook wel leuke bijrollen. Wat vond jij van de overige rollen en het acteerwerk René?

R: Arkin vond ik erg grappig. Ik hou wel van die droge humor en op het acteren heb ik niets aan te merken, dat kunnen ze allemaal wel. Het is wel zo’n Wahlberg film waarin je mag verwachten dat hij de rol aan kan omdat hij die rol vaak heeft gespeeld.

M: De mix van actie en humor is in deze film ook wel aardig. De leukste zin in de film vond ik deze als ze onenigheid hebben over wapens. ‘Hawk is the name of the man with the shotgun, Spenser does your taxes’. René, vond jij de mix van actie en humor ook geslaagd?

R: Zoals ik aangaf de humor was prettig en stoorde niet. Het was niet overdreven aanwezig.

M: Dit zijn aardige films die grotendeels als opvulling voor de catalogus van Netflix dienen. Niets nieuws onder de zon maar aardig genoeg om je er een kleine twee uur mee te vermaken. René, vind jij dat ook?

R: Een man met een goed hart rolt een criminele bende op, tja dat kennen we wel. Ook op de manier zoals deze film het ons brengt neemt het niet weg dat ik de tijd snel voorbij vond gaan en dat het voor Netflix een goed product is geworden.

Wij geven deze film 2,5 ster

Onze score
Samenvatting
Datum
Film
Spenser Confidencial - 2020 - R: Peter Berg
Beoordeling
21star1stargraygraygray

Geef een reactie