Brimstone (2016) en Night of the Hunter (1955)

Afgelopen week, woensdagavond 11 jan was in de maandelijkse filmavond van regisseur Martin Koolhoven en Ronald Simons, filmliefhebber en eigenaar van The Cult Corner website (thecultcorner.com) de première van Brimstone (Martin Koolhoven) en de film die als inspiratie diende The Night of the Hunter van Charles Laughton te zien.

Brimstone zag ik voor de tweede keer. Ik had hem al in de persvoorstelling gezien en mijn recensie voor Filmvandaag over Brimstone is hier te lezen

Ik wist dat The Night of the Hunter als inspiratie diende maar had de film nog niet eerder op het grote witte doek gezien. Iedere filmklassieker die je daarop kan zien is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Ik heb betere klassiekers gezien maar wat wel leuk is om te weten en nu vooral te zien, is wat Koolhoven geïnspireerd heeft in Brimstone. En dat zijn best wel wat scènes.Als liefhebber van filmklassiekers kijk ik altijd naar regisseur en acteurs. Geregisseerd door Charles Laughton die hiermee zijn enige film als regisseur maakte. Een Engelsman die op 63-jarige leeftijd overleed in Los Angeles – Amerika in 1962.

Robert Mitchum die de predikant speelt in deze film is 79 jaar geworden en overleed in 1997.
Shelley Winters die de nieuwe vrouw van de predikant speelt is 85 geworden en overleed in 2006.
Lillian Gish die haar carrière begon in de stomme film en hier een rol in speelt is 99 jaar geworden en overleed in 1993.
Billy Chapin die de rol van de jonge zoon speelt is 72 geworden en overleed vorig jaar op 2 december 2016.
Sally Jane Bruce, geboren in 1948, leeft nog maar heeft sinds deze film eigenlijk niet meer geacteerd.

De maandelijkse filmavond Cinema Egzotik van Koolhoven en Simons is een leuke kennismaking met films die je anders niet snel in de bioscoop zal zien. Iedere maand is er een ander thema en de heren hebben altijd wat te vertellen. Koolhoven en Simons zijn wandelende filmencyclopedieën. Ook de wisselwerking tussen de twee is altijd leuk.


Onze score

Geef een reactie