De Beste Films van 2016 (Volgens Michel)- Archief

De beste films van 2016 in willekeurige volgorde:

1.   The Revenant: The Revenant was de film waar ik begin 2016 het meest naar uitkeek. Prachtig camerawerk, een Oscarwinnende rol van Leonardo DiCaprio, een vette soundtrack en een meeslepend verhaal. In een woord: GEWELDIG!
       2.   The Hateful Eight: De nieuwe Tarantino was de volgende grote film waar ik erg naar uitkeek. Tarantino had inmiddels na het mislukte Grindhouse al een paar goede films gemaakt maar met deze is hij voor mij weer helemaal terug!


3.   The Jungle Book: The Jungle Book is een van de mooist gemaakte films van 2016. Dus dat hij er mooi uit zou zien, dat had ik verwacht. Wat ik niet verwacht had, was dat ik zo door het verhaal gegrepen zou worden. Vanaf het eerste moment zit je er helemaal in en heb je eigenlijk niet eens meer door dat je naar een grotendeels door computers gemaakte film zit te kijken. De jonge acteur die Mogli speelt heeft het ontzettend knap gedaan. Sinds kort op Netflix te bewonderen dus ik ga snel weer eens kijken.4.   The Neon Demon: Ik ben een groot fan van de Deense regisseur Nicolas Winding Refn. Dus dat speelt al mee. Ik was erg benieuwd naar deze thriller. Man, man, man, wat een visueel verbluffende film is dit. Ik hoorde laatst iemand zeggen: ‘fuck the story, the images tell’ En dat is wel een beetje het geval. Er gebeurt niet heel veel en veel blijft onduidelijk. Maar het heeft een bepaalde spanning in combinatie met die visuele stijl. Wauw. De film ging voor mijn gevoel tegen het eind wel een beetje ‘over the top’ maar hij bleef gelukkig overeind. Elle Fanning, het zusje van die andere getalenteerde actrice Dakota is ijzersterk. Zeker niet voor iedereen maar zeker wel voor mij.5.   Arrival: Dit is een geweldige filosofische sciencefiction film. Niet alles in deze film is te verklaren of wordt duidelijk maar dat hoeft ook niet.


Zie mijn recensie op FilmVandaag

6.   Room: Deze film zag ik begin 2016 tijdens het IFFR. Een psychologisch thriller die zich grotendeels in een ruimte (kamer) afspeelt. De jonge acteur Jacob Tremblay en Brie Larson spelen hier de sterren van de hemel. Een ondergesneeuwde film die een groter publiek wel verdiend had.7.   Elle: Op de valreep, dus voor het publiceren van mijn lijst, wint Elle van Paul Verhoeven ook nog de Golden Globe voor Beste Film en Beste Actrice (Isabelle Huppert). Nadat Verhoeven in Amerika klaar was kwam hij terug naar Nederland en ging daar weer films maken. Maar zijn beste film sinds jaren maakte hij in Frankrijk met deze film.


Zie mijn recensie hier op FilmVandaag

8.   Riphagen: Een Nederlandse oorlogsfilm met een gewaagd verhaal. De combinatie Pieter Kuijpers en Jeroen van Koningsbrugge werkt goed. Een van de beste Nederlandse films dit jaar.Zie mijn recensie hier op FilmVandaag

9.   The Red Turtle: Volgens mij heb ik nog niet eerder een animatiefilm in mijn TOP 10 gezet. Maar dit jaar kon je niet om The Red Turtle van Michael Dudok de Wit heen. En het moet gezegd worden, het is een wonderschone animatie. Mooi getekend, filosofisch verhaal en een prachtige soundtrack.10. Deadpool/Dr. Strange: Het is dat ik sommige kanshebbers voor mijn toplijst nog niet gezien heb, dat ik deze guilty pleasures in mijn lijst kan zetten. Er waren dit jaar 2 Marvel films waar ik echt van genoten heb en vandaar dat ik ze allebei benoem.

Deadpool: de meest komische superheldenfilm die ik ooit gezien heb. Zwarte humor, vlot gemaakt en heerlijk popcornvermaak.Dr.Strange: de mooist gemaakte superheldenfilm dit jaar. De special-effects in deze film zijn echt verbluffend. Daarnaast is het naast onderhoudend ook nog eens grappig en wat blijkt, Benedict Cumberbatch past prima in een superheldenfilm. Wie had dat gedacht!Dat waren ze weer. Ik ben al weer bezig met filmjaar 2017 en ik ben benieuwd wat me dat allemaal gaat brengen!Onze score

Geef een reactie