The Trial of the Chicago 7 – 2020 – Bioscoop – (FilmVandaag recensie)

The Trial of the Chicago 7 (2020) zou al zo’n jaar of tien geleden gemaakt moeten zijn onder regie van Steven Spielberg. Scenarioschrijver en regisseur Aaron Sorkin schreef het script al in 2007. Vorig jaar nam Sorkin zelf de regie op zich. Een verhaal dat vijftig jaar oud is lijkt urgenter dan ooit.

In dit waargebeurde verhaal worden zeven mannen aangeklaagd nadat een vreedzame demonstratie tegen de Vietnamoorlog in 1968 tijdens de Democratische Conventie in Chicago in een bloedbad eindigt. In een omstreden proces van zes maanden worden de verschillende organisatoren berecht. Een vooringenomen en bevoorrechte rechter behandelt de zaak die overduidelijk geen tegenspraak duldt.

Lees verder

Onze score

Geef een reactie