Welke films je vooral niet moet missen in 2024

Naar de volgende films kijk ik vooral erg uit. Ik denk ook dat jullie deze zeker niet moeten missen.

The Holdovers.

De nieuwe film van regisseur Alexander Payne. Zijn laatste film Downsizing uit 2017 was een ontzettende tegenvaller maar verder heeft hij nog nooit teleurgesteld. De film heeft op ImdB al een 8.1. Paul Giamatti, een van zijn vaste acteurs, heeft de hoofdrol. De film is vanaf 11 januari te zien in de bioscoop.

Monster

De nieuwe film van de Japanse grootmeester Kora-eda Hirokazu. Ook deze regisseur levert het ene pareltje na het andere af. Ik kan niet wachten. Deze kun je een weekje later op 18 januari al in de bioscoop bekijken.

Dream Scenario

Nicolas Cage wordt alom geroemd in deze fantasievolle film van de Noorse regisseur Kristoffer Borgli. Hij maakte onder meer ook de film Sick of Myself, die ik dit jaar gezien en gerecenseerd heb. De film is vanaf 14 maart in de bioscoop te zien.

Priscilla

Twee jaar geleden had je Elvis en nu is er Priscilla. Of het net zo boeiend is, is nog maar de vraag maar in handen van regisseur Sofia Coppola ben ik dan toch wel weer benieuwd. We hoeven niet lang te wachten want deze is vanaf 4 januari al te zien in de bioscoop.

Drive-Away Dolls

De broers Coen zijn ieder hun eigen weg gegaan. Joel maakte eerder The Tragedy of Macbeth met Denzel Washington en Ethan maakte onder andere deze film. Toch altijd benieuwd waar zij mee komen. Of dat nu solo of samen is. De film is te zien vanaf 22 februari

Ferrari

Regisseur Michael Mann is weer in topvorm in deze film over Enzo Ferrari, zijn bedrijf en zijn leven. Ik heb de film al gezien tijdens het Leids International Film Festival en mijn recensie is rond 25 januari – de release van de film in de bioscoop – te lezen bij FilmVandaag.

Together 99

Ik was blij verrast te vernemen dat er weer een nieuwe film van regisseur Lukas Moodysson komt. Zijn laatste film We Are the Best dateert al weer van 2013 en die zag destijds in het Eye, samen met Reyer. In aanwezigheid van de regisseur. Daar mocht ik ook op de foto met Lukas. Benieuwd was hij ons nu zal brengen. Het is een vervolg op zijn Tillsammens uit 2000.

Ghostbusters: Frozen Empire

Ghostbusters: Afterlife was in 2021 een onverwacht succes en dus gaat de reeks voort. De trailer van de nieuwe Ghostbusters: Frozen Empire ziet er goed en origineel uit. De film is te zien vanaf 28 maart in de bioscoop.

Gladiator 2

Zoals te lezen in de laatste Rewind to the 90’s: Gladiator ben ik toch ook wel benieuwd naar dit vervolg. Het zal wellicht tegenvallen maar dat wil ik dan wel zelf kunnen beoordelen. We moeten ook nog even geduld hebben want de film staat gepland voor 21 november.

The Iron Claw

Zac Efron schijnt echt geweldig te zijn in deze worstelfilm. De eerste geluiden van recensenten die de film al mochten zien, zijn lovend. De film is te zien vanaf 15 februari.

Joker: Folie à Deux

Over dit vervolg op Joker uit 2019 is nog niet veel bekend. Alleen dat Joaquin Phoenix en Lady Gaga erin te zien zullen zijn en dat regisseur Todd Phillips weer van de partij is. Als deze net zo goed wordt als de eerste dan is dat iets om naar uit te kijken. De film staat gepland voor 3 oktober.

Beetlejuice 2

Beetlejuice uit 1988 van regisseur Tim Burton was een grote hit en een geliefde film. Burton regisseert weer en die kan wel weer een hit gebruiken.

Zoals je ziet is er weer genoeg om naar uit te kijken en dit is slechts een kleine selectie. Op naar filmjaar 2024!

Geef een reactie