De Beste Films van 2021 (Volgens Michel)

Ondanks dat de bioscopen dit jaar langer dicht waren (30 van de 52 weken) dan in het voorgaande coronajaar en met het gemis van een Pathé-pas heb ik ook dit jaar weer veel films niet gezien. Van wat ik wel gezien heb, hier de lijst in willekeurige volgorde:

  1. De Veroordeling: Een van de betere Nederlandse films dit jaar. Ik schreef er voor FilmVandaag de volgende recensie over.
  2. The Mauritanian: Een ijzingwekkende film die misschien wel relevanter is dan je denkt. Ik schreef er voor Focus op Film de volgende recensie over.
  3. Nomadland: Pure cinema met een boodschap. Voor Focus op Film schreef ik er de volgende recensie over.
  4. De Oost: De Nederlandse film was dit jaar goed vertegenwoordigd. Misschien wel één van de betere oorlogfilms dit jaar. Voor FilmVandaag schreef ik de volgende recensie.
  5. Titane: Misschien wel de meest vervremende film dit jaar gezien. Voor FilmVandaag schreef ik er de volgende recensie over.
  6. Pleasure: Als een film ons een spiegel voor wil houden dan is Pleasure daar in geslaagd. Voor FilmVandaag schreef ik de volgende recensie.
  7. De Slag om de Schelde: Een ambiteus project met een groot budget. Gelukkig pakt het goed uit en werd het geen tweede Zwartboek.
  8. Spencer: Wonderschone film over het leven van prinses Diana. Met een glansrol voor Kristen Stewart.
  9. Pieces of a Woman – Een Netflix-film. Ik schreef er een recensie over.
  10. Ghostbusters: Afterlife – In de rubriek Michel Versus René schreven wij er het volgende over.

Onze score

Geef een reactie